Sport

2014.08.22. 14:42

Újabb olimpiai- és Európa-bajnok Debrecenben!

Debrecen - Már csak egy hét és hazánk legkiválóbb atlétái mérik össze tudásukat az idén először „életre hívott” Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntőben.

Debrecen - Már csak egy hét és hazánk legkiválóbb atlétái mérik össze tudásukat az idén először „életre hívott” Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntőben. A kétnapos viadalt a hazai szövetség és a Debreceni Sportcentrum közösen rendezi, a helyszín természetesen a Gyulai István Atlétikai Stadion. Sorolhatnánk sokáig a neveket, ízelítőül csak néhány. Itt lesz az olimpiai bajnok Pars Krisztián, a zürichi Európa-bajnokságon bronzérmes súlylökő klasszis, Márton Anita valamint sokszoros magyar bajnokok: Kaptur Éva, Kazi Tamás, Baji Balázs, Szarvas Dóra és még sok hazai kiválóság. Az egyik legnagyobb ász, olimpiai és Európa-bajnok, vb-ezüstös, a honi kalapácsvetésben 10 éve verhetetlen Pars Krisztián például úgy érkezik Debrecenbe, hogy nemrég a világ idei és saját abszolút legjobbjával (82,69 m) lett ismét a kontinens királya.

Megmondom őszintén, úgy érkezem Debrecenbe, hogy a verseny hetében végig edzek, hiszen szeptemberben lesz még egy GP és egy Világkupa versenyem is” – kezdte az esélylatolgatást Pars, aki elmondta azt is, hogy a nagyon jól sikerült zürichi Európa-bajnokság után ezekre a versenyekre még igyekszik megtartani jó formáját.

Természetesen nyerni szeretnék Debrecenben, a Szuper Liga döntőben is, és igazából, ha olyan 80 méter körül tudok dobni, azzal már elégedett lennék. Ez attól is függ, hogy melyik körben dobunk, mert minden kör más. Ez olyannyira befolyásolja a dobásunkat, hogy gyakorlatilag máshogy kell készülni minden körre. Úgy kell összerakni a mozgást, úgy kell sebességet választani és még sorolhatnám. Utoljára körülbelül 5 éve versenyeztem Debrecenben, de megmondom őszintén, annyi versenyen voltam azóta, hogy nem igazán emlékszek a körökre. Ám mindenképpen jó emlékek fűznek ide, hiszen nyertem itt bajnoki címeket is” – zárta az aranyvárományos Pars Krisztián. A Szuper Liga döntő augusztus 29-én és 30-án, jövő hét pénteken és szombaton lesz Debrecenben.

- Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!