Sport

2014.08.27. 15:11

Most már támadni kell

Debrecen - Nem lehet túlságosan óvatoskodni a visszavágón, mert kétgólos hátrányban van a Loki.

Debrecen - Nem lehet túlságosan óvatoskodni a visszavágón, mert kétgólos hátrányban van a Loki.

Sorsdöntőnek is nevezhető kilencven perc előtt áll a DVSC-TEVA, a hajdúságiak csütörtökön a dicsőségen túl nem kevés pénzért is harcba szállnak az Európa Liga-playoffjának visszavágóján, hiszen a továbbjutás ezúttal csoportkört érne. A Loki nem kezdi könnyű helyzetből a 20.30-tól a Nagyerdei Stadionban rendezendő meccset, mert egy hete 3–1-es vereséget szenvedett a svájci Young Boystól Bernben.


[poll id="756"]


Ami az első mérkőzésen összeszedett hátrány mellett aggódásra ad okot az az, hogy a Loki mostanság nem nyújt meggyőző teljesítményt, botladozik a bajnokságban és a korábban rájuk leginkább jellemző ötletes támadójátéknak is híján vannak a piros-fehérek.

Jól kontráznak

– Pedig az idegenbeli 1–3 után most sokkal inkább támadólag kell fellépnünk, csak ez vezethet sikerre – nyilatkozta lapunknak Vadnai Dániel, a DVSC középpályása. – No és persze az, ha elkerüljük azokat a buta hibákat, amelyeket Bernben elkövettünk. Nagyon szervezett csapat a Young Boys, futballistái jól zárnak vissza és gyors kontrákra alapozzák a játékukat, erre nagyon figyelnünk kell! Valószínűleg nem lesz tucatnyi helyzetünk, amelyek adódnak előttünk, azokat könyörtelenül ki kellene használnunk. Nem lehetetlen kiharcolni a továbbjutást, a csapat képes rá, de ahhoz nagyon jól kell futballoznunk – latolgatta az esélyeket Vadnai, majd elmondta, a társaság mentális állapotával nincs baj.

– A BATE elleni meccs volt a mélypont, a boriszovi kiesés óriási csalódást jelentett számunkra, de tudtuk kezelni idővel a helyzetet. Nincs mentális gond a csapattal, mindenki nagyon akarja a sikert és mindent megteszünk annak érdekében, hogy kiharcoljuk a továbbjutást – fogalmazott Vadnai.

HBN-TN


Debrecen - A DVSC–Young Boys labdarúgó Európa-liga mérkőzés visszavágóját az M2 élőben közvetíti csütörtökön. A Kossuth Rádió a hajráról tudósít.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!