Sport

2014.08.18. 16:30

„Most is jó csapat vagyunk”

Debrecen - A montenegrói válogatott kapus, Vukasin Polekszics szerint össze kell szedniük magukat a Loki játékosainak.

Debrecen - A montenegrói válogatott kapus, Vukasin Polekszics szerint össze kell szedniük magukat a Loki játékosainak.

Különösen bosszantó vereséget szenvedett a DVSC-TEVA a hétvégén az OTP Bank Ligában, az Aleksandar Jovanovic kiállításának következtében egy félidőt emberhátrányban játszó debreceniek a 90. percben bekapott góllal 1–0-ra kikaptak Újpesten.

Bár a lila-fehérek a mérkőzés nagy részében többet birtokolták a labdát és némileg veszélyesebbek voltak az előrejátékban, sokáig úgy tűnt, legalább az egyik pont meglesz a hajdúságiaknak a Szusza Ferenc Stadionban. Ez többek között Vukasin Polekszics jó teljesítményének is köszönhető volt, azonban a végén egy megpattanó lövés a montenegrói játékost is becsapta.

Fordított ítélet

– Tényleg nem ment rosszul a védés, igyekeztem nagyon koncentrálni, de mindez semmit sem ér, hiszen kikaptunk – kesergett a hálóőr. – Iszonyú nehéz volt megemészteni egy újabb, a hajrában elúszott mérkőzést, az öltözőben nem is nagyon tudtunk mi szólni a lefújás után. A kiállítás után nagyot küzdöttünk, ám a végén összeomlott minden. Egyébként úgy láttam, Jovanovic második sárga lapja előtt fordított ítélet született, az újpesti rángatta a csapattársamat, de a bíró sajnos nem így látta. Bármilyen nehéz is, de félre kell tennünk az újpesti meccset és összeszedni magunkat fejben, hiszen rendkívül fontos összecsapás következik az Európa Ligában – utalt Plexi csütörtök este a svájci Young Boys otthonában megrendezendő EL-playoff odavágóra.

A piros-fehérek szerdán reggel indulnak útnak Bernbe, ahol este már a mérkőzés helyszínén, a Wankdorf-stadionban tréningeznek, másnap pedig 19.30-tól megmérkőznek a Young Boys alakulatával.

Összhangban

– Nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk, egy, a magyarnál magasabban jegyzet bajnokság reprezentánsa – jelentette ki a kapuvédő. – Ők az esélyesebbek, de mi is jók vagyunk, a mostani hullámvölgy idején is! Össze kell fognunk és közösen kilábalni a bajból, ha maximálisan koncentrálunk és fegyelmezettek leszünk, akkor jó eredményt érhetünk el Bernben. Ami engem illett, igyekszem a védőkkel maximális összhangban tenni a dolgomat és lehozni kapott gól nélkül a meccset, akkor már olyan nagy trauma nem érhetne minket a Young Boys otthonában.

HBN-TN

Megvannak az időpontok

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága elkészítette az OTP Bank Liga 7-9. forduló mérkőzéseinek kezdési időpontját – tudatja látogatóival a debreceni klub hivatalos honlapja. A DVSC-TEVA alakulata a 7. fordulóban szeptember 13-án, szombaton kora délután, 14.30-kor fogadja a Pécs labdarúgócsapatát, majd a nyolcadik körben, szeptember 21-én, vasárnap 18 óra 30 perckor a Kecskemétet látja vendégül a Loki. A 9. fordulóban Paksra látogatnak Szakályék, a mérkőzést szeptember 27-én szombaton, 18.30 órakor rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!