Sport

2014.08.25. 10:04

Komor már biztos, hogy ötödik

Nanking - A nankingi II. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékok boksztornáján végül 5. helyen végzett Komor László, a DVSC szupernehézsúlyú bunyósa.

Nanking - A nankingi II. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékok boksztornáján végül 5. helyen végzett Komor László, a DVSC szupernehézsúlyú bunyósa.

Úgy volt, hogy ma, hétfőn még ringbe száll az argentin Espindola ellen, de nemrég kaptuk a hírt magától öklözőnktől, hogy erre nem kerül sor. Az argentin fiú tehát azután, hogy nem vállalta a meccset (az okokat nem tudjuk, hogy miért) az amerikai világbajnok Daramni Rock ellen, most a magyar Komor Lacival sem fog megmérkőzni. Ez pedig azt jelenti, hogy zsebben az ötödik pozíció.

Mint tudjuk, a Kínában, nagy külsőségek között megrendezett ifi olimpiára minden súlycsoportban (a fiúknál 10, a lányoknál 3 ilyen olimpiai kategória van) 6-6 bunyós juthatott ki. Ennek viszont kőkemény feltétele volt: a tavaszi, szófiai világbajnokságon a legjobbak közé (első öt) kellett jutni. Ezután mindenhol szabadkártyával vagy más módon töltötték fel még a létszámot (az olimpiai eszme okán is például, vagyis, hogy minél színesebb legyen a mezőny) hatra.

Akkor, Bulgáriában Komor Laci a legjobb 32-ből indulva verekedte magát a 4 közé, tehát már tuti befutó (bocsánat, kijutó) volt a most augusztusi nankingi olimpiára, sőt, vb-érmet is szerzett - egy bronzot végül.

Húzós olimpiai hatosfogat volt szupernehézsúlyban

Rajta kívül a világbajnok Rock (USA), a vb-második német Kadiru (voltak olyan hangok, hogy a gólem nagyságú amerikainál is jobb volt, mégsem őt hozták ki nyertesnek), aztán a két bronzérmes, Komor és az orosz Kerimkhanov, valamint még a mögöttük végző Espindola, illetve egy azeri fiú, Tahirov indult Kínában.

Ebből a lehető legerősebb mezőnyből elvileg bárki odaérhetett a dobogóra, ám a mi fiunk, Lackó pénteken (augusztus 23.) az orosz ellen kicsivel alulmaradt. S emiatt "csak" az ötödiket célozhatta már meg ezen a - nevezzük így - elit mini-tornán. Azt pedig fentebb taglaljuk, hogy az argentin viszont nem állt ki, így Komoré az ötödik hely.

Még egy kis érdekesség.

A legjobb négybe jutott tehát Kerimkhanov, illetve meccs nélkül az amerikai Rock, s a sorsolás sajátossága folytán már ott volt kapásból az azeri Tahirov, illetve a német vb-ezüstös, egyébként színes bőrű Kadiru. Az ő kettejük csatáját a német simán nyerte TKO-val. Vasárnap aztán végre Rock is bokszolt, és bizony megszenvedett a Komort is csak nehezen legyűrő orosz Kerimkhanovval. Végül Rock jutott a döntőbe, de megosztott, 2-1-es pontozással. Ott pedig szerdán az ismert magyar film (Eperjes Károllyal a főszerepben), vagyis a "6-3, avagy játszd újra, Tutti" olimpiai verziója következik, hiszen a világbajnokság után megint ez a két fiú meccsel egymással az aranyért, pár hónapon belül. Csak itt nem 6-3 lesz a végeredmény, ez frankó.

Szóval kis szerencsével a sorsolásnál (mondjuk egyből a legjobb négybe sorolták volna Komort) vagy magán az orosz elleni meccsen (mondjuk a kiegyenlített találkozón Lackó több ütése csúszik be ellenfele fedezéke mögé) simán az olimpián is érmet (bármilyet) szerezhetett volna a DVSC bokszolója! Ám ne legyünk önhittek, mivel ugyanígy az amerikai, a német, vagy éppen az orosz fiú is megérdemli ezt, hiszen egyaránt kiváló öklözők. Ráadásul ez az ötödik hely is nagy munka eredménye. Most maga az ide való kijutás, illetve a mindennapi kemény edzések (Hajdúhadházon Salánki László trénerrel, majd a válogatott edzőtáborban másokkal, Dr. Kovács László szövetségi kapitánnyal és segítőivel) során a kitartás dicsérendő. S az biztos, hogy Komor László nevét már ismerik így is, ami hamarosan - jövőre - a felnőttek között rengeteget fog számítani.

Szép volt, Laci, a két Ricsinek pedig, akik még bunyóznak az ifi olimpián, sok sikert a meccsükhöz!

- Koppányi Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!