Sport

2014.08.22. 17:16

Komor Laci szombaton egy orosszal bokszol Nankingban

Nanking - Íme a sorsolás eredménye: a piros sarokban Komor László (Magyarország), a kék sarokban pedig Marat Kerimkhanov (Oroszország). A győztes az elődöntőbe jut.

Nanking - Íme a sorsolás eredménye: a piros sarokban Komor László (Magyarország), a kék sarokban pedig Marat Kerimkhanov (Oroszország). A győztes az elődöntőbe jut.

Komor Laci a szupernehézsúlyúak között szombaton (augusztus 23.), magyar idő szerint valamikor délután (14 óra után) lép szorítóba a Nankingban zajló ifi olimpián. Ellenfele a vele együtt világbajnoki bronzérmet szerző orosz Kerimkhanov lesz, akivel nem találkozott a tavaszi ifi vb-n, hiszen külön ágon meneteltek a legjobb négy közé, de abban biztosak lehetünk, hogy borzasztóan nagyot kell bunyóznia Lackónak ahhoz, hogy ugyanezt a bravúrt az olimpián is meg tudja ismételni.

Ami magyar válogatott többi tagját illeti, Könnyű Richárd a mexikói Zepedával bunyózik a 60 kilósok között, míg a másik Ricsi, Tóth Richárd a török Avci ellen kezd a 64 kilósoknál.

Komorék meccsére augusztus 23-án, szombaton kínai idő szerint 19 órakor kerül sor (itteni idő szerint 13 órakor). Mivel ez az ütközet zárja a napot, várhatóan ottani idő szerint 21.45-kor kezd Komor és orosz vetélytársa (magyar idő szerint 15.45-kor), ám az esetlegesen hamarabb befejeződő csaták miatt elképzelhető, hogy ennél valamivel korábban csapnak bele a pofonosztásba.


A +91 kilósok olimpiai menetrendje:

Összesen 6 bokszoló vív meg egymással ebben a súlyban (mint ahogy a többiben is egyébként). Szombaton Komor és Kerimkhanov meccse a legjobb 4 közé jutásért zajlik, ahogyan a közvetlenül előttük megrendezendő másik csata is, amiben "régi ismerőseink", az amerikai világbajnok (aki Lackót legyűrve jutott a fináléba) Daramni Rock és a Komor Laci által a vébén egy legyőzött argentin Kevin Espindola csapnak össze.

Vasárnap (augusztus 24.) aztán az előző napi két meccs győztesei az egyik elődöntőben vívnak meg egymással a döntőbe jutásért (magyarán, ha Komor legyőzi az oroszt szombaton, nagy eséllyel ismét szembekerül a hatalmas amerikai sráccal - de persze ez egyelőre csak tippelgetés, maradjunk szigorúan a tényeknél, vagyis elsőként Kerimkhanovot kellene megzabolázni; nem lesz egyszerű). Vasárnap a másik elődöntőben az első körben erőnyerő német - egyébként színes bőrű - Peter Kadiru és az azeri Mahammadali Tahirov találkozik.

Hétfőn aztán (augusztus 25-én) az 5. helyért zajló meccset és a bronzmeccset rendezik meg Nankingban, viszont az a két fiú, aki beverekszi magát a fináléba, kap egy kis pihenőt, és csak augusztus 27-én, azaz szerdán bokszol az ifi olimpiai aranyért az International Expo Centre Hallban, méghozzá kínai idő szerint 16.15-től (magyar idő szerint délelőtt 10.15-kor).


Interjú

A világbajnokságon nem bunyóztál az orosszal, de láttad testközelből a meccseit. Milyennek érzed, fekszik a stílusa neked vagy sem?

Komor László: Igen, néztem a meccseit, s azt mondom, hogy verhető ellenfél, én mindent meg fogok tenni azért, hogy ez megvalósuljon. Egyáltalán nem becsülöm le, de nem fogom hagyni, hogy ő kerüljön a legjobb négy közé.

Mire kell leginkább figyelned ellene?

Komor László: Mindenre! A védekezés nyilván nagyon fontos lesz, s a dinamikus támadásvezetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!