Sport

2014.08.23. 17:57

Ifi olimpia, Nanking: Szoros meccsen orosz siker, Komor Laci lemaradt az éremről

Komor László az ifi olimpia szombat délutáni összecsapásán az orosz Kerimkhanov ellen picivel alulmaradt, így vetélytársa vívhat az amerikai Rockkal a döntőért, míg Lackó legjobb esetben 5. lehet.

Komor László az ifi olimpia szombat délutáni összecsapásán az orosz Kerimkhanov ellen picivel alulmaradt, így vetélytársa vívhat az amerikai Rockkal a döntőért, míg Lackó legjobb esetben 5. lehet. A kiegyenlített csata során Komor igyekezett irányítani, olykor szinte letolta ellenfelét a ringből, ám Kerimkhanov sem volt véletlenül - Komorhoz hasonlóan - világbajnoki bronzérmes, hiszen okosan és valamaivel talán pontosabban bunyózott, így végül őt hozták ki nyertesnek a pontozók. Nagy csatában vesztett, ám emelt fővel távozhatott a szorítóból Komor László, a DVSC szupernehézsúlyú ökölvívója.

Ifjúsági Olimpia, Nanking (Kína), magyar érdekeltségű ökölvívó meccsek

60 kg: Segura Zepeda (MEX) - Könnyű Richárd (HUN) 0-3

Remek siker a tehetséges mexikói srác ellen, s magabiztos továbbjutás a legjobb négy közé!

64 kg: Tóth Richárd (HUN) - Adem Avci (TUR) 0-3

A török fiú talán jobban bírta az iramot, s bár Ricsi igyekezett, de az agilisabb törököt látták jobbnak a pontozók.

+91 kg: KOMOR LÁSZLÓ (HUN) - MARAT KERIMKHANOV (RUS) 0-3

/Mivel Espindola vélhetően nem fog Komor ellen sem bunyózni, Lacié az 5. hely!/

Előzetesen sejtetni engedtük, hogy netán hamarabb kezdődik majd Komor Laci meccse, s be is igazolódott a sejtés, hiszen éppen az előző meccs rövidült nulla másodpercre: az argentin Espindola ugyanis nem állt ki az amerikai ifi világbajnok Rock ellen... A mellékelt képen a színes bőrű fiú kezét emelik a magasba, ám ellenfél nélkül nem is volt kérdés, hogy ki nyer...

Ami Komor László (edzője Salánki László) meccsét illeti, keményen kezdett ő is és az orosz Kerimkhanov is, majd jött az edzői intelem kintről: "Lacika, nem verekszünk." A két hasonló magasságú (bár az orosz fiú kicsit talán nagyobbra nőtt) bunyós nem simogatta egymást, ám sajnos Laci is szedett be a tiszta ütésekből, nem csak az orosz. Amikor kintről azt hallhattuk, hogy "ez szép volt, megint", megnyugodhattunk valamelyest, ám látszott, hogy ez az orosz fiú bizony nagy falat lehet, ha nem teszi oda magát 101%-osan Lackó.

A második menetben is kiegyenlített küzdelemben püfölte egymást a két öklöző, ám a mi fiunkat folyatamosan igyekeztek jó értelemben véve irányítani kintről: "bal-jobb-balhorog", jött Kovács László kapitánytól a kívánság. Illetve azt is hallhattuk tőle, amint kérte, hogy könnyedén bunyózzon Komor. Igyekezett is a magyar fiú, ám amikor az orosz lankadni látszott egy kicsit (ekkor talán uralta a mérkőzést Laci) a lelátóról némi "Rásszija" buzdítás szüremlett le, míg előtte egy "Hajrá, Laci" is beleszánkázott a légtérbe.

A két menet után azonban Lacinak mennie kellett, a pontozóknál ugyanis az orosz valamivel előrébb tartott ekkor, ezt láttuk a képrenyőre kiírva. Talán az összefogódzások utáni bontó ütéseit tolerálták, talán néhány magányos tiszta pofonját az orosznak, mindenesetre mintha védekezésben picit lassúnak tűnt volna Komor, így néha beszedett olyan ütéseket, amelyeket sajnos bizonyára értékeltek is a pontozók. Hajtania kellett Komornak az ellenfelét, s a harmadik menetben próbálta is az utasítást betartva "megfogni" őt. Ám egyre fogyott az erő és az idő is, ez pedig Kerimkhanovnak kedvezett. Komor Lacinak látványosan kellett volna újítania, de a két hatalmas test összefeszülése sokat kivett már a magyarból is, az orosz meg taktikusan ügyelt arra, hogy kritikus helyzetekbe ne keveredjen bele.

A találkozó végén kihirdették, hogy 3-0-val Kerimkhanov nyerte az összecsapást, ami nem volt érdemtelen a látottak alapján, ugyanakkor Komor Lacinak nem sok kellett volna ahhoz, hogy fordított legyen mindez. Igazán kiegyenlített küzdelmet láthattunk, amely során viszont az orosz fiú egy leheletnyivel talán többet tett le az asztalra, s ezért győzött a pontozóknál.

A továbbiakban

A szombati napon tehát Könnyű Richárd a legjobb négybe jutott, Tóth Richárd és Komor László viszont kikapott, ezért a dobogóról ők már lemaradtak. Az, hogy Komornak kell-e bunyóznia (elvileg kéne) az ötödik helyért az argentin Espindolával, még nem tudjuk biztosan, de az olimpia hivatalos honlapja szerint elvileg Komoré az 5. hely már.

Forrás: dvscboxing.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!