Sport

2014.08.07. 15:48

Harcos a bakon - pitbullos fogathajtó

Debrecen - A több sikeres ketrecharc gálát szervező Kovács Szabolcs új sportágban keres kihívást.

Debrecen - A több sikeres ketrecharc gálát szervező Kovács Szabolcs új sportágban keres kihívást.

- Szó sincs róla, hogy cserbenhagytam volna a ketrecharc csapatot, a srácokat Soltész László személyében igazi profi irányítja, de én is részt veszek a munkában – kezdte a debreceni MMA-csapat alapítója. - A fogathajtás egy régi-új szerelem, egy korábbi súlyos motorbaleset következményeként a küzdősportokat már nem tudom gyakorolni, a hajtás viszont tökéletes számomra.

A Pitbull-főnök számára nem idegen a környezet, falun nőtt fel, gyermekkora óta imádja a lovakat.

- Korábban is kacérkodtam már azzal a gondolattal, hogy vásárolok egy fogatot lovakkal, de akkor még nem mertem bevállalni a versenylovak irányítását. Aztán ahogy Jázmin lányom elkezdett lovagolni, újra feltörtek a régi érzések, én pedig nem haboztam. A fogathajtás nem csak sport, hanem életforma, ami tökéletesen ki tud kapcsolni. A családommal napi kapcsolatban vagyunk a lovakkal, munka után etetjük, gondozzuk őket, heti három alkalommal pedig hajtok.

Kovács Szabolcs, ahogy az egy sportemberhez illik, tisztelettel és szakmai alázattal közelített a számára új sportág felé, így gyorsan befogadta a lovasok társadalma. - Kitűnő közegbe kerültem, nagyon sok segítséget kapok. Óriási szakmai tapasztalattal rendelkező hajtók vannak a megyében, van kitől tanulni. Pródán Norbertet és Borsi Tamást külön kiemelném, amellett, hogy remek emberek, hihetetlen profizmus jellemzi őket.

Tudatosan

Eddig hat versenyen vett részt a Kovács Team, SZLV-ben, az amatőr kategóriában indultak. Kovács Szabolcs, akárcsak a ketrecharc csapat építésében, itt is tudatos, nem elégszik meg a részvétellel.

- A fogathajtás kívülről talán könnyűnek tűnik, de nagy koncentrációt, maximális felkészültséget igényel. Nagyon sokat kell gyakorolni, míg az ember eléri a kívánt szintet. Hazudnék, ha azt mondanám, számomra másodlagos az eredmény. Két évet szántam arra, hogy tökéletesen elsajátítsam az alapokat, cél a „C” kategória élmezőnye.

Hogy milyen erőt képviselnek a „C” kategória megyei legjobbjai, azt Kovács Szabolcs augusztus 23-án, Tégláson megtapasztalhatja, a rendezők engedélyével versenyen kívül meghajthatja a pályát.

HBN-BZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!