Sport

2014.08.17. 17:57

Halásztelek: Sikerek, remek tapasztalatok szerzése mellett némi hiányérzet van bennünk

A Tűzharcosok Pest Megyei Régió (PEM) szervezésében, Csötönyi Sándor, a MÖSZ elnöke által megnyitott pofonpartin vett részt a DVSC szombaton (augusztus 16.) Halásztelken.

A Tűzharcosok Pest Megyei Régió (PEM) szervezésében, Csötönyi Sándor, a MÖSZ elnöke által megnyitott pofonpartin vett részt a DVSC szombaton (augusztus 16.) Halásztelken. A kiváló időben megejtett, hangulatos viadal során klubunk 12 párban képviseltette magát (ha mindenkinek jut ellenfél) és a ringben 3 győzelmet (egyúttal első helyet) ért el, emellett volt olyan bemutató jellegű meccs, ahol érzésünk szerint a mi lányunk nyert – volna, ha lepontozzák. Három esetben viszont nem álltak ki a mi fiunk ellen, ami szintén győzelmet ér, bár nem volt meccs.

Ugyanakkor az nem túl örömteli, hogy három tehetséges serdülőnk, Bernáthék (Attila, Ricsi és Laci) ellen nem állítottak versenyzőt sehonnan, ezzel elvették a gyakorlás lehetőségét tőlük a közelgő serdülő bajnokság előtt, ráadásul úgy utaztak el a mieink, hogy bokszolni fognak, ám a helyszínen visszaléptették vetélytársaikat a találkozó előtt kevéssel vagy nem is találtak senkit velük szembe állítani… Pallás Szimonettának és Nagy Angélának (akit a válogatottba is behívtak ezután - Szimi már ott volt eddig is) ugyanakkor nagy gratuláció jár kiváló mérkőzésükért, ahogyan Balogh Zsoltnak és Lakatos Patriknak is!

Zöld Ferenc és Salánki László trénerek mondták el a magukét a meccsekről.

SERDÜLŐK:

40 kg: Bernáth Attila (DVSC) – Jakab Alex (KSC) - meccs nélkül nyert Bernáth

SL: - Attilának kecskeméti ellenfele lett volna, akit tavaly magyar bajnokság második napján egyhangú pontozással vert, míg idén egy másik versenyen 2-1-re kapott ki tőle, így 1-1 a két srác mérlege. A mérkőzés előtt az ellenfél edzője visszamondta a találkozót, vagyis nem álltak ki ellene. Az első helyezés ezzel meglett.

40 kg: Bernáth László – senki…

38,5 kg: Bernáth Richárd – senki…

SL: - Sajnos nem vállalták a mérkőzést ellenük sem, így meccs nélkül maradtak, ami azért sajnálatos, mert jó lett volna mindkét srácnak a meccs a jövő hónapban megrendezésre kerülő serdülő magyar bajnokság előtt.

45 kg: Balogh Patrik (DVSC) – Szabó Krisztián Márk (USK)- meccs nélkül nyert Balogh

SL: - Patrik is be lett sorsolva, de ellenfele visszalépett, így első helyezést ért el…

(A szerkesztőtől: Itt jegyezzük meg, hogy a DVSC tudatosan olyan kerettel utazott Halásztelekre, amelyben olyanok szerepeltek, akiknek (elvileg) biztosan volt ellenfele. Ehhez képest végül csapatunk jó része feleslegesen utazott 250 km-t, ami a kisebb probléma, a nagyobb az, hogy élesben történő jó gyakorlási lehetőség maradt kihasználatlanul – s itt a fiatal bunyósok érdeke sérült a leginkább.)

41 kg: Lakatos Patrik (DVSC) – Tóth Levente (USK) 3-0

SL: - Patrik kispesti ellenfelével szemben uralta mind a 3 menetet. Nagyon jó mérkőzés volt. Egyhangú pontozással nyert, így első helyezett lett.

JUNIOROK:

50 kg: Győrösi Sándor (DVSC) – Zuró Mihály (TMÖ) 0-3

SL: - A tápiómentei válogatott versenyző ellen mérkőzött Sanyika, aki kb. 1 hónapja járt edzésre, ennek ellenére nagyon jó mérkőzés volt, végig partiban volt ellenfelével. A másik srác kicsit pontosabb volt, és végül egyhangú pontozással nyert, amit én is jogosnak találtam.

52 kg: Balogh Zsolt (DVSC) – Hegedűs Dániel (HTS) 2-1

SL: - Helyi ellenfele volt a Zsoltinak, aki kitűnően mérkőzött meg vele. Zsoltinak nagyon jó érzéke van az ökölvíváshoz, nagyon jó tempókat üt leforgásban... Szépen eltalálta ellenfelet sokszor. Szerintem sima, egyhangú pontozással nyert, de a bírók szerint csak 2-1-re, mindenesetre győzött, s ez a lényeg.

52 kg: Nagy Angéla – Kökény Szandra (TAS) bemutató meccs, nem pontozták

SL: - Nagy Angéla első meccsén debütált az amatőr versenyzők között. Úgy gondolom, ha pontozásra került volna sor, Angi kezét emelték volna magasba, főleg, hogy a 3 menetben meg is lehetett volna számolni ellenfelét meccs. A meccset követően a korosztályos válogatott edző behívta a válogatottba őt. A Csehországban megrendezésre kerülő nemzetközi tornán vesz reszt... A táborba utazási ideje szeptember 1.

+81 kg: Pallás Szimonetta (DVSC) – Deák Tímea (KSC) - pontozásos győzelem

ZF: - Szimi jól bokszolt, a kért utasításokat a tőle telhető módon betartotta, jók voltak a megelőző egyenesei is.

IFJÚSÁGIAK:

46 kg: Viski Ágnes (DVSC) – Nádasdi Judit (VEC) - pontozásos vereség

ZF: - Ági amit tudott megtett, nem bokszolt rosszul, jó meccs volt az egy fejjel magasabb lány ellen.

52 kg: Patai Sándor (DVSC) - Dano Vilmos (MTK) - pontozásos vereség

ZF: - Sanyi túl sok energiát fordított a védekezésre, így a meccs elment, de a végére már egész jol bunyózott. Talán az utolsó menet meg is volt neki.

FELNŐTT:

57 kg: Mészáros Mariann (DVSC) - Faragó Orsolya (VEC) - pontozásos vereség

SL: - A nagy meccsszámmal es rutinnal rendelkező vecsési lánnyal szemben Maricának 5 mérkőzése volt eddig. Jó meccs alakult ki a két lány között, mentek oda-vissza az ütésváltások, de el kell isnernünk, hogy az ellenfél megnyerte a mérkőzést. (Azt is tudjuk ugyanakkor, hogy volt némi hátráltató tényező Mariann bunyójában, ami a ringen kívülről , otthonról jött, s elmondása szerint igencsak megzavarta őt... - a szerk.)

Forrás: dvscboxing.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!