Sport

2014.07.17. 16:03

Szintet léptek a létavértesi kézisek

Létavértes - Fizetés nélkül, a városért küzdve szeretnének NB II-esek maradni.

Létavértes - Fizetés nélkül, a városért küzdve szeretnének NB II-esek maradni.Ami nem sikerült fociban, összejött női kézilabdában: a Létavértes SC ’97 a következő idényt az NB II-ben kezdi. A klub történetében először fordul elő, hogy ilyen magas besorolásba került a szerény költségvetésű egyesület valamelyik szakosztálya.

A létai hölgyek a megyei bajnokság alapszakaszát veretlenül nyerték, a rájátszásban viszont csak a legutolsó fordulóban dőlt el a bajnoki elsőség sorsa – a DELKE gárdáját utasították maguk mögé Balogh Sándor tanítványai. Sikerükkel a létaiak jogot szereztek a szintlépésre, amivel élnek is a következő idényben. Kiemelendő, hogy a gárda legeredményesebb játékosa Németh Petra lett, aki 15 mérkőzésen 120 gólig jutott. A csapat körül tevékenykedők mindegyike társadalmi munkában teszi a dolgát, a játék öröme jelenti számukra a fizetést.

Társadalmi munkában

- Újoncként egy célunk lehet, mégpedig a biztos bennmaradás kiharcolása, majd középtávú tervként az NB II-es tagság megszilárdítása – nyilatkozta a Naplónak Balogh Sándor. – Jelenlegi keretünk nem alkalmas a célok teljesítésére, mindenképp szükséges igazolni játékosokat. Különösen irányító, átlövő és beálló posztokra keresünk játékosokat, négy-öt fő kellene még ahhoz, hogy megvalósuljanak az álmaink. Sajnos konkrétumról nem tudok beszámolni, magam is meglepődtem, hogy mennyire nem vonzó NB II-ben játszani. Több játékost megkerestünk, de a legtöbbnek az első kérdése az volt, hogy „Mennyit fizettek?”. A mi egyesületünkben nincs fizettet játékos, edző, vagy bármely más csapatot segítő ember. Mindenki társadalmi munkában dolgozik a klub és ez által a városunk sikeréért. Úgy gondolom, hogy nagyon jó lehetőség lenne ez olyan játékosoknak, akik jelenlegi csapatukban méltatlanul vannak háttérbe szorítva, ezért várjuk a vállalkozó szellemű játékosok jelentkezését is – fogalmazott a tréner, aki elmondta, a csapat augusztus 4-én kezdi a felkészülést.

HBN-PZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!