Sport

2014.07.13. 12:15

Nekivág a BL-kalandnak a Loki

Kondás Elemér együttese hétfőn este már a Cliftonville FC otthonában tréningezik.

Kondás Elemér együttese hétfőn este már a Cliftonville FC otthonában tréningezik.

Az Újpest ellen tizenegyesekkel elveszített pénteki Szuperkupa-döntőt követően szombaton este is pályára lépett a DVSC-TEVA együttese. Székelyföld válogatottja ellen azok kaptak szerepet az Oláh Gábor utcán, akik kihagyták a lila-fehérek elleni összecsapást, illetve több fiatal is pályára lépett a debrecenieknél.

A történelmi mérkőzésen - ez volt a székelyek első hivatalos találkozója - Volas kezdte meg a gólgyártást a 11. percben, nem sokkal később Joel Damahou fejjel növelte a házigazdák előnyét. A szünet előtt még Zsidai és Volas ismét betalált, a 4-0-ás félidei eredmény jól mutatja, mekkora fölényben futballozott a Loki.

A pihenőt követően több ifjú labdarúgónak is bizalmat szavazott a szakmai stáb, a játék képe pedig változatlan maradt: a hajdúságiak uralták a meccset. Húsz perccel a vége előtt Berdó Péter belőtt egy tizenegyest, közvetlenül a lefújást megelőzően pedig Bereczki állította be a 6-0-ás végeredményt.

Megható momentum zárta a találkozót, ugyanis a majd kétezres publikum a felcsendülő Székely Himnuszt együtt énekelte a lelátókon.

Tizennyolc játékossal

Mint ismert, a DVSC kedden este Bajnokok Ligája-selejtezőt játszik Észak-Írországban a Cliftonville csapatával. A Loki tizennyolc fős keretét szállító gép 9.15-kor száll fel a debreceni reptérről, s mintegy három órás utat követően landol a különítmény Belfastban. A megérkezést követően ebéd, majd csendes pihenő vár a fiúkra. A meccs előtti utolsó edzésre a BL-találkozó helyszínén, a Solitude-ban kerül sor, 19 órakor (magyar idő szerint 20 óra).

HBN-TN

 


Edzőmérkőzés

DVSC-TEVA – Székelyföld 6-0 (4-0)

Oláh Gábor utcai stadion, 1500 néző. Vezette: Erdei S. (Bak, Szilágyi)DVSC: Polekszics (Verpecz 46.) - Nagy Z. (Karikás 57.), Böszörményi, Ludánszki (Kinyik 57.), Barna – Dombi (Kovács G. 57.), Zsidai (Kónya 46.), Damahou (Berdó 46.), Ferenczi (Györky 57.) – Volas (Ruzsa 46.), Bereczki

Székelyföld: Sebestyén (Zaharia 46.) – Silion (Bíró 63.), Rózsa, Csiki D., Szécsi B. (Kiss Zs. 67.) – Magyari (Csiki 67.), Szőcs, Péter (Kovács Á. 71.), Simon (Veres 46.) – Mánya (Gergely 34.), Kurtuly (Orbán 84.)

Gól: Volas (11.), Damahou (16.), Zsidai (23.), Volas (45.), Berdó (11-esből 71.), Bereczki (91.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!