Sport

2014.07.07. 10:42

Mesés cancuni vébé

Cancun - Szőllősi Panna három számban lett döntős a cancuni világbajnokságon.

Cancun - Szőllősi Panna három számban lett döntős a cancuni világbajnokságon.Ismét bizonyítottak a debreceni Flex-HD versenyzői, akik ezúttal a 13. aerobik világbajnokságon adtak számot tudásukról. A mexikói Cancunban megrendezett viadalon a hajdúságiak az utánpótlás korosztályban egy bronzéremmel és több döntős helyezéssel végeztek, míg a felnőtteknél szintén számos finalistás helyezéssel büszkélkedhetnek.

Bronzérem csapatban

A sportág történetében először jutott világbajnoki döntőbe magyar felnőtt sportaerobik csoport. A Bali Dániel, Farkas Balázs, Hegyi Dóra, Lendvay Dóra, Nagy Dorina alkotta ötös a 7. helyen kvalifikálta magát a döntőbe, ahol még egy helyet javítva a bravúros 6. helyen zárták a versenyt. Szintén döntőbe jutott az aerodance csoport is, a Bakó Anett, Hegyi Dóra, Kiss Gabriella, Lendvay Dóra, Lendvay Réka, Nagy Barbara, Nagy Dorina, Szörényi Ágota összetételű egység remek gyakorlattal 5. helyezést ért el.

Döntős reményekkel indult a vébén Hegyi Dóra egyéniben is, de két komoly rontás miatt nem sikerült a kvalifikációja a legjobb nyolc közé. Farkas Balázs férfi egyéniben a 21. lett, Tácsik Hunor pedig a magyar trió tagjaként a 14. helyen végzett.

Az igen erős ázsiai fölénnyel bíró utánpótlás mezőnyben kiválóan szerepeltek a hajdúságiak. A 15-17 éves junior kategóriában a Flex-HD kiválósága, Szőllősi Panna három egységgel is kvalifikálta magát a legjobbak közé: egyéniben a 7., trióban Bökönyi Klaudiával és Frank Cintiával az 5. helyezést érte el. Szintén 5. helyen végzett és egy hajszállal maradt le a dobogóról a Bökönyi Klaudia, Frank Cintia, Juhász Flóra, Szőllősi Panna, Tóth-Szolnoki Anna alkotta junior csoport.

Az utánpótlás delegáció legkiemelkedőbb eredményét a Flex-HD SE 12-14 éves csoportja érte el, a Magyar Anna, Major Adél, Ökrös Janka, Ötvös Panna és Szász Nóra alkotta egység a 4. helyen jutottak a fináléba, ahol szenzációs gyakorlattal végül bronzérmet szerzett. Szintén finalistásként az 5. helyen végzett a Magyar, Ötvös, Szász összeállítású trió.

Elégedett a szakember

Kovácsné Laurinyecz Júlia, a Flex-HD SE elnöke és az egységek felkészítő edzője összességében pozitívan értékeli a világbajnokság eredményeit, s kiemelte, a felkészülést nagyban hátráltató sérülések izgalmakra adtak okot, ilyen volt például Hegyi Dóra indulás előtti keresztszalag sérülése, de a szakszerű kezeléseknek köszönhetően a bajnoknő mind a három versenyszámában képes volt színpadra lépni. – Minden döntős helyezés óriási teljesítmény, mert a versenyzőknek a nehézségek ellenére is sikerül felülmúlniuk a legutóbbi, 2012-es szófiai vébé eredményeit – fogalmazott a kiváló szakember.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!