Sport

2014.07.16. 16:34

Meg kellett volna nyerni

Debrecen - A DVSC-nek megvoltak a lehetőségei a Cliftonville ellen, ám a legnagyobb helyzeteket is kihagyták Seydiék.

Debrecen - A DVSC-nek megvoltak a lehetőségei a Cliftonville ellen, ám a legnagyobb helyzeteket is kihagyták Seydiék.

Ha csak a végeredményt nézzük, akár elégedettek is lehetnek a debreceniek, hiszen a Bajnokok Ligája selejtezőjének odavágóján döntetlent elérni idegenben, nem számít rossz eredménynek. Ugyanakkor természetesen sokkal árnyaltabb a Cliftonville FC–DVSC-TEVA (0–0) összképe, mert a Loki számtalan helyzetet kihagyott, elsősorban Ibrahima Sidibe és L’ Imam Seydi révén, előbbi a lécet is eltalálta közelről, míg utóbbi a kapussal szemben állva is hibázni tudott a találkozó hajrájában. Azt is látni kell, hogy az északír bajnok nem üti meg az európai középmezőny szintjének alját sem, ennek ellenére olykor a hajdúsági kapusnak, Nenad Novakovicsnak is be kellett mutatnia néhány szép védést.

Szóval, idegenben jó az iksz?

– A mérkőzés képe alapján egyáltalán nem vagyok megelégedve a döntetlennel, hiszen több százszázalékos ziccert is elhibáztunk Belfastban – vallotta meg a Naplónak a piros-fehérek középső védője, Mészáros Norbert. – Ha ezek közül csak egy is bement volna, nem csak a visszavágó esélyei változtak volna meg, de már az az összecsapás is egészen másként alakult volna, ebben biztos vagyok. Ami a házigazdákat illeti, nagyjából azt nyújtották, amit vártunk tőlük: keményen védekeztek és elsősorban felívelésekből próbáltak veszélyt teremteni a kapunk előtt. Nehéz meccs volt ez és a visszavágó sem lesz könnyebb semmivel. A gól nélküli döntetlen lehetővé teszi számukra, hogy Debrecenben is szívósan védekezzenek és gyors kontrákra játsszanak – vélekedett a válogatott labdarúgó.

– A visszavágó 110 százalékos koncentrációt követel tőlünk, úgy kell rohamoznunk, hogy közben az északír ellenakciókra is figyelnünk kell. Bízom benne, hogy sokan buzdítanak majd bennünket a Nagyerdei Stadionban és minél előbb sikerül betalálnunk, mert egy korai gól nagy lökést adna a társaságnak. Úgy vélem, meglesznek a lehetőségeink a jövő héten is, de azokat most már ki is kell használnunk, hogy meglegyen az áhított továbbjutás – tekintett előre a DVSC hátvédje.

HBN-TN


Lelassult a (mű)fűtől

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a Cliftonville FC pályája műfüves borítású, amelyet jó adag műanyag granulátummal szórtak meg az északír pályamunkások.

– Furcsa volt a Sulitude játékterén futballozni, ugyanis nagyon lelassult rajta a labda és alig pattant fel játék közben. A meccs előtti napon edzettünk rajta, ám akkor esett az eső, s emiatt fürgén mozgott a játékszer, de a BL-selejtezőn teljesen száraz volt a talaj, s ez megtréfálta az embert. De biztos vagyok benne, hogy az ellenfélnek is szokatlan lesz a Nagyerdei Stadionban pályára lépni – mondta Mészáros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!