Sport

2014.07.16. 07:12

Gól nincs, de sansz van

Cliftonville, Debrecen - A Loki jobb csapatnak tűnik, itthon kivívhatja a továbbjutást.

Cliftonville, Debrecen - A Loki jobb csapatnak tűnik, itthon kivívhatja a továbbjutást.

A Bajnokok Ligája selejtezője várt a DVSC-TEVA alakulatára kedden este, a hajdúsági bajnokcsapat az északír pontvadászat aranyérmesével találkozott Belfastban. A meccset a Cliftonville FC otthonában, a Solitude-ben rendezték meg, melyet műfűvel borítottak.

Kiegyenlített erők küzdelmét hozta a találkozó eleje, az hamar érezhető volt, hogy a házigazdák semmi extrával nem tudnak kirukkolni, de az erőből hozott, lendületes, agresszív focijukat kőkeményen alkalmazzák a magyarok ellen.

Negyedóra elteltével Novakovicsnak, a cívisvárosi hálóőrnek hirtelen munkája akadt néhányszor az északírek jóvoltából, de a szerencse, és többnyire a vendégek jó védekezése megóvta a Lokit attól, hogy hátrányba kerüljön. Ezt követően megrázta magát Kondás Elemér együttese, Jovanovics kétszer is gólt fejelhetett volna, de elvétette az irányt. Nem sokkal később Bódi lövését védte bravúrral a hazai kapus.

Meccslabda

A szünet után nagyjából ott folytatták a felek, ahol abbahagyták, a lokistákon érezhető volt, hogy jobbak, de valamiért óvatosan futballoztak. Az 56. percben Korhut beadását Sidibe 7 méterről vágta a lécre, óriási ziccer volt!

A továbbiakban Seydi lőhetett volna gólt, de Bouadla beadását közelről a kapus ölébe passzolta, majd ismét a debreceni csatár veszélyeztetett, de fél méterről mellé fejelt.

Az utolsó tíz percben kétszer is óriásit mentett a debreceni kapus, ám a magyar ellenakciókban is benne volt az X-faktor. Sajnos, Seydiben nem volt benne az a bizonyos plusz, a csatár ajtó-ablak helyzetben a kapusba rúgta a labdát. A Loki biztató eredményt ért el a Cliftonville ellen, de magunk közt szólva megállapíthatjuk, ezt a mérkőzést nyerni lehetett volna.

HBN-TN


A tények

Bajnokok Ligája 2. selejtezőforduló, első mérkőzés

Cliftonville FC–DVSC 0–0

Belfast, 2000 néző. Vezette: Soares Dias (Tavares, Mesquita – portugálok)

Cliftonville: Devlin – Cosgrove, McGovern, Flynn, Seydak (McMullan 83.) – Scannell – Curran, Johntson, Catney, Donelly (Garrett 63.) – Gormley (Murray 91.)

DVSC: Novakovics – Lázár, Máté, Mészáros, Korhut – Jovanovic (Zsidai 85.), Varga J., Bouadla, Bódi – Tisza (Seydi 46.), Sidibe

Sárga lap: Korhut (78.)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!