Sport

2014.07.25. 13:44

Egyetemi foci az egészséges életmódért

Debrecen - A Telekom Egyetemi Labdarúgó Liga országos döntőjét a nyíregyháziak nyerték, a Debreceni Egyetem kispályás labdarúgó csapata a negyedik lett.

Debrecen - A Telekom Egyetemi Labdarúgó Liga országos döntőjét a nyíregyháziak nyerték, a Debreceni Egyetem kispályás labdarúgó csapata a negyedik lett.

Egy évvel ezelőtt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) együttműködésében, a Telekom támogatásával indult el Magyarországon az Egyetemi Labdarúgó Liga, azzal a céllal, hogy még több labdarúgást szerető egyetemi és főiskolai hallgató sportoljon szervezett formában.

Tizenhat felsőoktatási intézmény – amelyen a hallgatók 75 százaléka tanul – összesen 600 csapata vett részt a liga küzdelmeiben, közülük a legjobb 12 gárda mérte össze tudását július 23-án Debrecenben a Campus Sportfesztivál keretében. Az első alkalommal megrendezett országos döntőn a Nyíregyházi Főiskola csapata lett a „bajnokok bajnoka”, a Corvinus, a Pécsi és a Debreceni Egyetem csapatai előtt.

A döntőhöz kapcsolódóan rendezték meg azt a fórumot Debrecenben, amelyen a ligában résztvevő intézmények képviselői vettek részt az MLSZ és a MEFS képviselőivel együtt. A fórumot követő sajtótájékoztatón Kiss Ádám, az Egyetemi – Főiskola Sportszövetség elnöke elmondta a legfőbb céljuk az Egyetemi labdarúgó Liga elindításával az volt, hogy tovább népszerűsítsék a sportágat és elősegítsék, az egyetemi hallgatók életmód változtatását, ugyanis szerinte nem sportolnak elegen és eleget hazánkban a mai hallgatók.

Őze Tibor, az MLSZ Grassroots – programjának menedzsere elmondta, hogy hét éve dolgoznak azon, hogy szervezett formában is elinduljon Magyarországon az Egyetemi Labdarúgó Liga. A kezdeményezésnek a bölcsője a Debreceni Egyetem volt, így külön öröm számára, hogy itt rendezték meg az első országos döntőt. Szerinte az együttműködés a MEFS és az MLSZ között jó és szerencsére sikerült találni egy támogatót is, amely örömmel állt a kezdeményezés mögé. A sajtótájékoztató keretében osztották szét a 16 döntőbe került csapat között a következő év támogatási összegeit, így a főszponzornak köszönhetően, a következő tanévben is megrendezik az Telekom Egyetemi Labdarúgó Liga küzdelmeit.


Debrecen - A Nyíregyházi Főiskola alakulata lett a „bajnokok bajnoka” kispályás fociban a Campus Sportfesztivál keretében megtartott egyetemi liga döntőjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!