Sport

2014.07.26. 12:02

Egy pont Nyíregyházáról

Döntetlennel kezdte az idényt a Loki a Szpari elleni keleti rangadón.

Döntetlennel kezdte az idényt a Loki a Szpari elleni keleti rangadón.Az élvonal előző évi bajnoka, a DVSC-TEVA és az NB I-be idén visszatérő Nyíregyháza csapott össze a 2014/15-ös első osztályú bajnokság szezonnyitó mérkőzésén pénteken este, a Sóstói úti Stadionban. Ahogyan az várható volt, rögtön a Loki ragadta magához a kezdeményezést a két ősi rivális összecsapásán.

Több nagy helyzetet is kialakítottak a debreceniek az első percekben: előbb Baloghnak kellett bravúrral védeni Seydi közeli lövését, majd Bódi a felső lécet találta el. A kezdeti rohamok után valamivel kiegyenlítettebbé vált a játék, már nem csupán a Nyíregyháza térfelén zajlottak az események. A 15. minutumban Bajzát esett el a tizenhatoson belül, azonban Kassai helyesen nem ítélt büntetőt. A félidő derekán Tiszának volt két hatalmas ziccere is, előbb harcosan labdát szerzett, ám az ötösről eleresztett lövését Balogh lábbal védte, majd Seydi passzolt Tiszához, aki senkitől sem zavartatva lőhetett, a labda éppen hogy csak elkerülte a hosszút.

Az első félidő hajrájához közeledve Tisza fejelhetett, ez még ki- maradt, de jött Seydi, aki a szélen megindult, nem lacafacázott, és kilőtte a sarkot. Egyenlítettek A pihenő után Bódi jelentke- zett be egy nagy helyzettel, azonban Baloghnak ismét sikerült hárítania. A 49. perc- ben egyenlíthetett volna a Szapri, de Pekár fölé bombá- zott. A folytatásban Seydi indította Tiszát, akinek lövését Balogh kifogta. Próbált nyomni Csábi József együttese, Bajzát tette vissza a labdát az érkező Pákolicznak, aki csúnyán fölé durrantott.

A 73. percben egyenlített a Nyíregyháza: Abdouraman vitte be a labdát a tizenhatoson belülre, Zsidai odacsúszott neki, Kassai pedig 11-est ítélt, a büntetőt pedig Pekár bevágta, 1–1. A kilencven perc végéhez köze- ledve felpörögtek a csapatok, mindkét gárda szeretett volna nyerni, itt is, ott is akadtak le- hetőségek, azonban az ered- mény maradt

HBN-SZADÓ


Mesterszemmel

Csábi József, a Nyíregyháza vezető- edzője: Álmosan kezdtünk, az újonc megilletődöttségével. A második játékrészben a cseréknek is köszön- hetően már jobban játszottunk. Van még miben fejlődnünk, még össze kell állnunk, de örülünk az egy pontnak.

Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője: Már az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést, sőt, ezt a szünet után is megtehettük volna. Jó színvonalú meccs volt, amelyen nyer- nünk kellett volna, de sajnos iksz lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!