Sport

2014.07.17. 11:14

A Török fivérek inspirálják egymást

Debrecen - A DVSC-s tehetségek a bajnokságon bizonyítanák rátermettségüket.

Debrecen - A DVSC-s tehetségek a bajnokságon bizonyítanák rátermettségüket.

A tizennyolcadik évét taposó Török Dávid és öccse, a tizenötöt idén januárban betöltő Máté a DVSC bokszklub két tehetséges öklözője, akik emellett a kick-box világába is belekóstoltak rövidebb-hosszabb ideig.

Kirándult

– Öt éve püfölöm a zsákot a DVSC termében, ahol Deél István kezei alatt tanultam meg az alapokat, majd Rácsai András hozta ki belőlem azt a tudást, amivel most rendelkezem – kezdte a beszélgetést Dávid, akit a kick-box világa is vonzott, ezért egy ideig gyakorlatilag a kettőt együtt művelte. – Szeretném megköszönni Ignéczi László edzőnek és a Báthory Gym csapatának azt a szeretetet, amivel körülvettek – ecsetelte az elmúlt hónapok „kirándulását” Dávid. Az ökölvívóként jelenleg 69 kilóban versenyző ifista – aki a DVSC edzője, Zöld Ferenc hathatós közbenjárására tért vissza teljes mértékben az ökölvíváshoz – a legutóbbi debreceni pofonpartin cirka tíz kilóval nehezebb vetélytársat győzött le, de idei fő terve természetesen a magyar bajnokság.

Nincs rivalizálás

Máté még csak elsőéves junior, de már ebben a korcsoportban is szépen menetel. A most 63 kilós fiú kifejtette, szerinte még van bőven lehetőség a 2014-es esztendőben, legközelebb például a Nyíregyházán, augusztusban megrendezendő Sóstó-kupán szeretne maradandót alkotni, aztán irány az őszi országos bajnokság! Kérdeztük Mátétól, hogy vajon ki a jobb, ő vagy a bátyja, ám a ringgel ellentétben most nem vette fel a kesztyűt. – Erre nem tudok mit felelni, hiszen nálunk ilyen rivalizálás elképzelhetetlen, mi csak segítjük, inspiráljuk egymást a tesómmal, s úgy örülünk a másik sikereinek, mintha magunk értük volna el – fogalmazott.

A legifjabb Török fiú, Bence mostanában választ sportágat magának, ám őt egyelőre a kosárlabda világa vonzza.

HBN-KSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!