Sport

2014.06.14. 15:09

Világbajnokok ütközete

Brazília - Két korábbi vb-győztes feszül egymásnak az angol–olasz csúcsmeccsen.

Brazília - Két korábbi vb-győztes feszül egymásnak az angol–olasz csúcsmeccsen.

A világbajnokság legtaktikusabb csapatának számító olasz válogatott néz majd farkasszemet a szélsőjátékáról híres Angliával vasárnap este 0:00 órától a D csoport meccsén.

Roy Hodgson szövetségi kapitány valószínűleg egy megbízható, védekezőbb felfogású kezdőt akar a pályára küldeni, s olyan támadókkal valósítaná ezt meg, mint Danny Welbeck és Adam Lallana, akik elvégeznék a piszkos munkát a középpályán, míg Daniel Sturridge legelől szabadon mozoghatna.

James Milner, az angol válogatott játékosa rendkívül pozitívan nyilatkozott: – Az első mérkőzés mindig fontos, hiszen szükségünk van a jó kezdésre – kezdte a középpályás a Football365.com-nak. – Úgy gondolom, a csapatunk összeállt, többen is remek formának örvendenek a gárdában. A fiatalos lendület és a rutin megfelelő elegyével nagy dolgokra vagyunk hivatottak, hiszen vannak tapasztaltabb és fiatal játékosaink is – taglalta a Manchester City futballistája. – Kemény csoportba kerültünk, de biztos vagyok benne, hogy jól szereplünk. Nehéz hetek elé nézünk, azért, mert itt a legjobb csapatok szerepelnek – vélekedett Milner, akinek hazája 1966-ban nyert vb-aranyat.

10-es mez kiadó

Jelenleg a legfőbb beszédtémát a „tízes” szerepkör betöltése jelenti a négyszeres világbajnok (1934, 1938, 1982, 2006) olaszoknál, hiszen Montolivo sérülése miatt kihagyja a világbajnokságot, így valószínűsíthető, hogy a fiatal Marco Verratti veszi át helyét ezen a poszton. Csatárok tekintetében viszont jól állnak a taljánok, hiszen Mario Balotelli mellett a CerciImmobille duó egyike kergetheti őrületbe a három oroszlánosok védelmét.

Az azúrkékek korábbi klasszisa, Gianluca Vialli a botrányairól elhíresült csatárt dicsérte: – Azt hiszem, ez még csak a kezdet Balotteli számára – kezdte Vialli a Sky Sports Italia-nak. – Nagyon jól játszott mind a 2012-es Eb-n, mind pedig a Konföderációs kupán. Beverekedte magát a kezdőcsapatba, hosszú idő után kivette részét a melóból is, igazi csapatemberré vált.

ÉKN-DZST

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!