Sport

2014.06.26. 13:28

Szakértő szemmel: Megérdemelten kerültek a legjobb tizenhat közé

Debrecen - A Loki korábbi siker­edzője többet várt az olaszoktól a világbajnokságon.

Debrecen - A Loki korábbi siker­edzője többet várt az olaszoktól a világbajnokságon.

Spanyolország és Anglia után Olaszország személyében újabb korábbi vb-győztes válogatott búcsúzott el a további küzdelmektől. Vérbeli ki-ki meccsen csapott össze a D csoport harmadik fordulójában Olaszország és Uruguay. Az már a találkozó előtt sejthető volt, hogy a taljánok döntetlenre fognak játszani, ugyanis nekik az iksz is elég lett volna a nyolcaddöntőbe jutáshoz.

– Látszott az olaszokon, hogy nem akarnak támadni. Viszont ebben a meddő játékban benne volt a veszély, hiszen az uruk bármikor lekontrázhatták Pirlóékat. Godín révén a hajrában meg is szerezték a vezetést, ám ekkor már hiába próbált nyomni Olaszország – mondta Pajkos János, a Balmazújváros szakmai igazgatója az 1–0-s uruguayi sikert hozó derbivel kapcsolatban.

A D jelű kvartett első helyén Costa Rica, míg a másik továbbjutó pozícióban Uruguay végzett, ez a két nemzeti együttes került be a legjobb tizenhat közé. – Csalódás számomra az olaszok szereplése, többet vártam tőlük, de azzal a felfogással, ahogy játszottak, nem juthattak tovább. Ellenben Suárezék megérdemelten lehetnek ott a nyolcaddöntőben – fogalmazott a Nyalókás edző becenévre hallgató tréner, aki a németeket várja az első helyre.

ÉKN-SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!