Sport

2014.06.08. 21:35

Ötödik helyen, fiatalabbként

Debrecen - Idősebb lányok között indulva szerzett előkelő helyezést a DSC-SI csapata.

Debrecen - Idősebb lányok között indulva szerzett előkelő helyezést a DSC-SI csapata.

Ötödik helyen végzett U-14-es leány kézilabdacsapatunk az Országos Serdülő Bajnokságban. A lányok egy évvel idősebbek között álltak helyt, a DSC-SI volt ugyanis az egyetlen csapat, amelyik tisztán 1999-es születésű játékosokból állt.

A lányok öt találkozón léptek pályára a hatcsapatos, fővárosi OSB döntőben. Javarészt szoros meccseket játszottak és végül a Szeged legyőzésével az előkelő ötödik helyet szerezték meg. A legjobb debreceni játékos címet Román Dorina érdemelte ki, aki a döntő találkozóin összesen 27 gólt szerzett. Tehetséges kézilabdázónk ezzel a góllövőlista hatodik helyén zárt.

A csapat edzője, Márián Blanka kislánya születése miatt nem tudott részt venni az országos döntőn. Távollétében Vida Gergő és Hegedűs Gábor kapusedző látta el a szakmai feladatokat. Előbbi szerint nagyon hasznos volt az OSB döntő hétvégéje.

Maradni az élmezőnyben

– Először is szeretnék gratulálni Márián Blanka kolléganőmnek, hiszen csapata játékban és eredményekben is jól láthatóan lépkedett előre munkássága során. A tavalyi ’98-as országos döntő 7. helye után sikerült előrelépni az 5. helyre, úgy, hogy a NEKA és a Győr új erőként lépett fel a porondra. Úgy gondolom, már az nagy eredménynek számít, hogy sikerült bekerülnünk az ország 6 legjobb ’98-as csapata közé. A döntő előtt így nem lehetett más célunk, mint a tisztes helytállás és egy-két mérkőzés megnyerése. Célunkat teljesítettük, hiszen a Szeged ellen begyűjtöttük győzelemért járó két pontot. A többi mérkőzésen jól küzdöttünk a nálunk jobb erőkből álló ellenfeleink ellen. Szakmailag, a vereségek ellenére, az év leghasznosabb hétvégéjén vagyunk túl, hiszen a saját bőrükön tapasztalhattuk, hogy mi is az a szint, ahová el kell jutnunk. Bízom benne, a lányok fejlődése töretlen marad, és az elkövetkező években is az ország élmezőnyében maradnak – fogalmazta meg egyben óhajait is a fiatal edző.

Döntőt játszottak még az U-11-U-12-es leány- és fiúcsapatok is. A lányok Rádinné Tóth Rózsa edző vezérletével a negyedik helyen zárták az Erima Gyermekbajnokságot, míg a fiúk Vass György tréner irányításával az ötödik pozícióban végeztek az országos küzdelemsorozatban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!