Sport

2014.06.15. 13:32

Nem félnek Messiéktől

Brazília - Miralem Pjanic és a bosnyák válogatott különösebben nem tart az argentinoktól.

Brazília - Miralem Pjanic és a bosnyák válogatott különösebben nem tart az argentinoktól.

A két ország válogatottja eddig egyetlen egy alkalommal mérkőzött meg egymással, akkor a dél-amerikaiak nyertek. Vajon megbosszulják-e Dzekóék a múlt sérelmeit? Mindez kiderül a hétfői (magyar idő szerint 0:00-kor kezdődő) összecsapás alkalmával az F csoport nyitómeccsén.

Van rutinjuk

Ezekiel Garay nem szeretné, hogy ismét a védelem számítson Argentína gyenge pontjának. – Tisztában vagyunk a múlttal, amit nem szeretnénk újra átélni – kezdte a válogatott középhátvéd. – Nyilvánvalóan egy támadó szellemű csapat vagyunk, de az ellenfeleink is nagyon erősek ebben, így hatványozottan koncentrálunk majd a védekezésünkre is, egyszerűen el kell végezni ezt a fajta kemény munkát is – mondta a Benfica alapembere a TheGuardian.com-nak.

Bosznia-Hercegovina játékosa, Miralem Pjanic nem aggódik, hogy a brazíliai világbajnokság egyik esélyesével játszanak.

– A torna egyik favoritjával, az argentinokkal mérkőzünk meg, ám ezt egy újabb kihívásként fogjuk fel. Nem félünk senkitől, mert hiszünk magunkban – mondta az AS Roma irányítója. – A legtöbbünk sokszor szerepelt a legnagyobb európai kupaviadalokon, így tudjuk, hogyan kezelhetjük ezeket a helyzeteket. Célunk a csoportkörből való továbbjutás – fogalmazott a bosnyákok középpályása a SkySport24-nek.

Ha csak a száraz tényekre hagyatkozunk, kijelenthető, hogy az európai csapat az előző hét meccséből hatot megnyert, ám Messiék a legutóbbi három találkozójukon átlagosan 2,5 találat felett termeltek, emellett pedig az ezt megelőző három összecsapás alkalmával átlagosan két gólt mindig lőttek a világbajnokságon.

ÉKN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!