Sport

2014.06.01. 11:43

Loki: megátkozva, mint Bagaméri

Sok helyzet kimaradt, de a Loki vereségéhez a bíró hajmeresztő hibái is kellettek.

Sok helyzet kimaradt, de a Loki vereségéhez a bíró hajmeresztő hibái is kellettek.Katonai zenekaros csinnadratta, a márciusra hajazó időjárás ellenére is tömött sorokban masírozó szurkolók és persze a bajnokcsapat - minden adott volt, hogy hatalmas bulinak adjon otthont szombat este a Nagyerdei Stadion. A DVSC-TEVA abban a tudatban várhatta a Budapest Honvédot, hogy eldőlt javára a pontvadászat, azaz csak a közönség kiszolgálására kellett összpontosítania Kondás Elemér legénységének.

Elmaradt lapok

- Három-négy góllal nyerni kell, hadd lássák, ki a legjobb a mezőnyben - mondta egy nagypapa a stadion felé baktatva az unokájának, s nem is járt messze az igazságtól, ugyanis a Debrecen helyzetei alapján még ennél is több gólt rúghatott volna.

Az első tíz percben Kulcsár fejese, majd lövése után csak üggyel-bajjal tudtak tisztázni a kispestiek, válaszul Vécsei mozgatta meg Novakovics kapust. Nem sokat kellett várni arra, hogy gólt kiáltson húszezer ember, igaz, elhamarkodottan, ugyanis Szakály labdáját Sidibe estébe tette kapura 4 méterről, de Kemenes lábában elakadt a játékszer.

Nagy elánnal, gyorsan és veszélyesen futballozott a Loki, szó sem volt arról, hogy fejben már ünnepelnének a piros mezesek. Ám ahogy telt az idő, egyre inkább úgy érezhették magukat a hajdúságiak, mint a fagylaltárus Bagaméri a Kemény kalap és krumpliorr című örökbecsű filmben, aki egyre csak azt hajtogatta: „meg vagyok átkozva".

Mint kiderült, az átok Andó-Szabó Sándor játékvezetővel van súlyosbítva. A kimaradt temérdek hazai ziccer mellett az is borzolta a kedélyeket, hogy a sípos ember láthatóan nem hozta ki az első félidőre a sárga lapját, ugyanis volt olyan akció, amikor két kártyát is elmulasztott kiosztani a fővárosiaknak. Az, hogy Botka kezezésgyanús esetét nem fújta le a tizenhatoson belül, szinte szóra sem érdemes...

Tüntetés, majd fieszta

A szünet után beigazolódott a foci egyik örök törvénye, a kimaradt helyzetek megbosszulták magukat és Vernes egy kontrából beverte a Honvéd vezetőgólját. Még nagyobb sebességre kapcsolt a Lokomotív, de ezen a napon be voltak oltva gólszerzés ellen Kulcsárék.

Az utolsó percekben pedig kiteljesedett a bíró remekműve, előbb a Szakály ellen elkövetett, tizenegyest érő buktatását nézte el, majd a 92. percben Dombit gyalulták bele a gyepbe a büntetőterületen belül, büntetlenül. A játékvezető habozott, kérdezősködött a segítőitől, majd tovább engedte a játékot, Kemenes felkapta labdát, kirúgta a mezőnybe, Lőrinczy pedig kihasználta a fellazult védelem hibáját és eldöntötte a meccset.

Egy emberként tüntetett a tömeg a bíró ellen, percekbe telt, míg megnyugodtak a kedélyek és átadták magukat a játékosok és a szurkolók az ünneplésnek.

Mert a lényeg úgyis az, hogy a 2013-2014-es magyar bajnokságot a DVSC-TEVA csapata nyerte!

HBN-TN


A tények

OTP Bank Liga, 30. forduló

DVSC-TEVA – Bp. Honvéd 0-2 (0-0)

Debrecen, 20.000 néző. Vezette: Andó-Szabó (Tóth II., Buzás)

DVSC: Novakovics – Mészáros, Máté, Brkovics, Korhut – Bódi, Zsidai, Bouadla (Tisza 87.), Szakály – Kulcsár (Mihelic 67., Dombi 78.), Sidibe

Honvéd: Kemenes – Botka, Lovrics, Ignjatovics, Baráth – Nagy G., Csábi, Vernes (Lőrinczy 74.), Kapacina (Zsivanovics 46.), Vécsei - Holender (Bobál 86.)

Gól: 0-1 Vernes (64.), 0-2 Lőrinczy (92.)

Sárga lap: Vernes (70.), Baráth (73.), Vécsei (90.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!