Sport

2014.06.12. 14:59

Debrecenben meccsel a válogatott két napig

Debrecen - Magyarország-Románia női kosárlabda felkészülési találkozót rendeznek a hétvégén a cívisvárosban.

Debrecen - Magyarország-Románia női kosárlabda felkészülési találkozót rendeznek a hétvégén a cívisvárosban.

Jövőre Magyarországon és Romániában rendezik meg a női kosárlabda Európa-bajnokságot, a húsz csapatos kontinensviadalnak ez a két ország a rendező jogán már automatikus résztvevője. Az Eb-re történő felkészülés jegyében barátságos mérkőzést játszik a magyar és a román női válogatott június 13-án, pénteken 18, illetve 14-én, szombaton 11 órától Debrecenben, az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. Mindkét találkozót ingyen tekinthetik meg az érdeklődők.

Magyarország legjobb női kosárlabdázói utoljára 2009-ben vették részt a kontinenstornán, akik számára a hazai rendezés miatt különösen fontos, hogy minél jobban felkészüljenek az Eb-re.

Válogatottunk meghatározó játékosai közül többen külföldön kosaraznak: Vajda Anna és Horti Dóra Törökországban, míg a csapat kapitánya, Honti Katalin Olaszországban. Az itthon játszók közül legtöbben, hárman az idei bajnok pécsi PINKK csapatának a tagjai.

Ráadásul a bajnokcsapat adja a válogatott másodedzőjét is, Iványi Dalma személyében, aki a 10. bajnoki címének megszerzése után befejezte az aktív pályafutását.

A Farkas Sándor szövetségi kapitány által irányított magyar együttes, a két debreceni mérkőzés után a jövő héten, szintén két meccsen ismét összeméri a tudását a románokkal, a helyszín akkor Arad lesz.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!