Sport

2014.06.23. 09:57

A debreceni vívás hercegnői négy aranyérmet nyertek

Debrecen - 2014. június 14. és június 20. között rendezte a Magyar Vívószövetség a párbajtőrvívók korosztályos magyar bajnokságát, az OLIMPICI Országos Bajnokságot. A DHSE vívói kiemelkedtek a mezőnyből, hiszen négy magyar bajnoki cím mellé jutott egy ezüstérem, egy negyedik, egy ötödik és egy nyolcadik hely is.

Debrecen - 2014. június 14. és június 20. között rendezte a Magyar Vívószövetség a párbajtőrvívók korosztályos magyar bajnokságát, az OLIMPICI Országos Bajnokságot. A DHSE vívói kiemelkedtek a mezőnyből, hiszen négy magyar bajnoki cím mellé jutott egy ezüstérem, egy negyedik, egy ötödik és egy nyolcadik hely is.

A múlt hét szombaton kezdték el az egy hétig tartó versenysorozatot az ország legjobb 15 év alatti párbajtőrvívói. Több, mint félezer versenyző, négy korosztályban, 16 bajnoki címért indult küzdelembe. Már az első napon debreceni sikernek örülhettek a DHSE-sek. Kupecz Levente remek vívással végzett a gyermek fiú korosztályban az előkelő 5. helyen. A csoportkört követően a 3. helyre rangsorolt debreceni könnyedén jutott el a negyeddöntőig, ahol egy kiélezett asszót követően 5-3-as vereséget szenvedett ellenfelétől. A lányok mezőnyében a nyolcaddöntőig jutó Kálmán Csenge végzett a legjobb helyen.

A vasárnapi csapatversenyek az első napot követően kissé álmosra sikerültek, hiszen mind a fiú-, mind a leánycsapat a 10. helyen végzett. Azonban hétfőn beindult a debreceni henger. Az újonc lányok között Fekete Laura és Vértesi Lili veretlenül menetelt az álomdöntő felé. Bár teljesítményükkel mindketten kiérdemelték a bajnoki címet, azonban csak egy maradhatott. Az izgalmas döntőt követően 15-13-as győzelmének köszönhetően Fekete Laura nyakába került az arany-, Vértesi Liliébe az ezüstérem.

A szerdai csapatversenyen a Fekete Laura vezette debreceni trió toronymagas esélyesként rajtolt. A Fekete, Kálmán Cs.,Vértesi alkotta csapat imponáló vívással került arany közelbe. A hölgyek utolsó asszójukban megmutatták, hogy nem csak vívni, de küzdeni is nagyon tudnak. Ugyan 35-30-ra is vezetett a Vasas, de először Vértesi tanította móresre éppen aktuális ellenfelét, majd 6-4-es Fekete-győzelmet 45-44-es eredményt követően kezdődhetett a debreceni fieszta. A szerdai ünneplést Kálmán Gyöngyvér egyéni aranya tetté teljessé. A legkisebbek mezőnyében a fiatalabbik Kálmán-lány az előző napi sikereket másolva veretlenül jutott be a legjobb nyolc közé. A döntőben őt is csupán megszorítani tudták ellenfelei, így Feketéhez hasonlóan ő is veretlenül lett magyar bajnok.

Fekete Laura azonban nem elégedett meg két aranyérmével, csütörtökön a serdülők mezőnyében is megmutatta, hogy nem véletlenül landolt nála az újonc arany. A hétvégén egyetlen asszót vesztett csupán és ezt is a serdülőverseny csoportkörében. Jó szokásához híven, ezt követően veretlenül nyerte meg a versenyt. Feketét ezúttal még kevésbé tudták megszorítani ellenfelei. A másik három debreceni (Vértesi, Kálmán Cs., Sohajda Fanni) egyaránt a legjobb 16 közé jutásért vívott asszóban vérzett el csakúgy, mint a fiú versenyen Batta Tamás.

A pénteki zárónapon a hölgycsapat ismét éremeséllyel rajtolt, ám a korábbi napok aranyhalmozását követően az érmekért vívott mérkőzésekre elfáradtak, és végeztek végül az előkelő negyedik helyen. A Bacskay, Batta, Tokaji, Ványi összeállítású fú kvartett szintén remek vívással végzett a nyolcadik helyen.

A debreceni különítmény kiemelkedően teljesített az Olimpici OB-n, úgy hogy a debreceni vívóhölgyek több napon keresztül tudták uralni mezőnyüket. Fekete Laura, Kálmán Csenge, Kálmán Gyöngyvér és Vértesi Lili felültek a trónjukra. Jövőre „csupán” meg kell tartani az elmúlt években kivívott helyüket. Hajrá Lányok! Hajrá DHSE!

Eredmények:

Egyéni Magyar Bajnokok

  • Fekete Laura (serdülő leány párbajtőr, újonc leány párbajtőr)
  • Kálmén Gyöngyvér (törpici leány párbajtőr)
  • Csapat Magyar Bajnok

  • DHSE – Fekete Laura, Kálmán Csenge, Vértesi Lili (újonc leány párbajtőr)
  • Ezüstérmes:

  • Vértesi Lili (újonc leány párbajtőr)
  • Negyedik helyezett:

  • DHSE – Fekete Laura, Kálmán Csenge, Sohajda Fanni, Vértesi Lili (serdülő leány párbajtőr)
  • Ötödik helyezett:

  • Kupecz Levente (gyermek fiú párbajtőr)
  • Nyolcadik helyezett:

  • DHSE – Bacskay Botond, Batta Tamás, Tokaji Tamás, Ványi Levente (serdülő fiú párbajtőr)
  • - DHSE-PMD Vívóklub -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!