Sport

2014.06.05. 16:18

2015 tavaszán nyit a „sportklinika”

Debrecen - Nem az egyetem költségvetéséből működik majd a centrum.

Debrecen - Nem az egyetem költségvetéséből működik majd a centrum.Jövő tavasszal nyithat meg a Nagyerdei Stadion oldalában az egyetem sportegészségügyi központja – közölte érdeklődésünkre Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem gazdasági főigazgatója. Mint mondta, jelenleg a szakmai koncepció kidolgozása zajlik. Egy pályázatnak köszönhetően – 100 millió forint értékben – eszközbeszerzés és tíz szakember képzése is folyik.

– Noha vannak hasonló kezdeményezések, a centrum által nyújtott szolgáltatáscsomag egyedülálló lesz hazánkban, hiszen a tudományos hátteret az egyetem biztosítja – nyilatkozta Bács Zoltán, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy nemcsak az él-, hanem a szabadidősportot is szolgálja majd az intézet. Mint mondta, az Egyesült Államokban nem lehet bemenni anélkül egy edzőterembe, hogy ne vett volna részt a sportolni vágyó egy állapotfelmérésen. Hazánkban ehhez „csupán” aláírt nyilatkozat elégséges, ami komoly egészségügyi kockázatot is jelenthet.

A centrumot a stadion keleti oldalában, egy 700-800 négyzetméteres területen alakítják ki, ahol belső építészeti munkákat kell elvégezni. Hozzátette, a központ nem egyetemi forrásból működik majd, hanem önfenntartó lesz.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!