Sport

2014.05.23. 17:53

Nem hűtik be a pezsgőt

Debrecen - A DVSC-TEVA vasárnap gyakorlatilag bajnok lehet, de még nem készülnek ünnepre a debreceni csapatnál.

Debrecen - A DVSC-TEVA vasárnap gyakorlatilag bajnok lehet, de még nem készülnek ünnepre a debreceni csapatnál.Nagy téttel bír a vasárnap 15 órától (élőben: www.haon.hu) kezdődő Puskás Akadémia FC–DVSC-TEVA bajnoki találkozó, hiszen ha a vendégek megszerzik a győzelmet, szinte az aranyérmet is elkönyvelhetik egy fordulóval a pontvadászat zárása előtt. Az éllovas mögött ugyanis ebben az esetben három pont hátrányban lenne a Győri ETO, s ha az utolsó fordulóban a Loki netán kikapna, az üldöző pedig nyerne, még mindig jobb lenne a hajdúságiak gólkülönbsége minimum 14 találattal.

Nem beszélnek róla

Az összecsapást egyébként a múlt péntekre tűzték ki eredetileg, de a nagy esőzés miatt a felcsúti pálya alkalmatlan volt a találkozó megrendezésére, ezt pótolják most a felek. A Debrecen számára tehát hatalmas a tét, ugyanakkor az elmúlt héten kiderült, hogy a PAFC bent maradt az élvonalban, azaz nyugodtan focizhatnak a házigazdák.

– Ugyanolyan nehéz mérkőzésre számítok, mint amilyen a múlt héten lett volna – fogalmazott a cívisvárosi vezetőedző, Kondás Elemér. – Azzal nem foglalkozunk, hogy időközben a hazaiak kiharcolták a bentmaradást, mi a saját céljainkat akarjuk megvalósítani, ehhez pedig meg akarjuk nyerni a vasárnapi mérkőzést – jelentette ki a tréner, aki azt is elmondta, nem feltétlenül előny számukra, hogy az elmaradt meccs óta felépült a PAFC kapusa, Hajdúch, ezért vélhetően ott lehet a csapata hálója előtt a Loki ellen. Kondás Elemértől azt is megtudtuk, bár nagyon fontos három ponttal gazdagodnának felcsúti győzelmük esetén, amíg nincs meg matematikailag a bajnokság, nem beszélnek róla.

Mindez azt is jelenti, szó sincs arról, hogy behűtött pezsgőkkel felpakolva indulnának útnak a lokisták és ha nyernek, akkor sem lesz nagyobb ünnep, mint máskor.

Annyit azért halkan mi megjegyezhetünk, egy sört talán már felbonthatnak a srácok, ha győznek a Pancho Arénában.

HBN-TN


Kérdéses a szereplésük

Mint arról korábban beszámoltunk, három debreceni labdarúgó is pályára lépett a csütörtök esti, Dánia elleni barátságos válogatott mérkőzésen a Nagyerdei Stadionban: Korhut Mihály, Szakály Péter és Middlesbroguhtól kölcsönből visszatért Varga József. Előbbi két futballistának jelenése lenne a cívisvárosiak vasárnapi bajnoki meccsén Felcsúton, hiszen alapemberekről van szó, de szereplésük jelenleg még kérdéses. Ugyanis mind a balhátvéd Korhut, mind pedig a csapatkapitányi karszalagot viselő középpályás, Szakály kisebb sérülést szedett össze a 2–2-es döntetlenre végződött összecsapáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!