Sport

2014.05.18. 16:26

Idén sem volt könnyű, de jövőre...

Varga Tamás a nehézségek ellenére örömét lelte és leli a DVSE irányításában.

Varga Tamás a nehézségek ellenére örömét lelte és leli a DVSE irányításában.Nemrégiben befejeződött a férfi vízilabda OB I. 2013/14-es pontvadászata, melyben a debreceni pólócsapat a hatodik helyet szerezte meg. Sok problémával kellett szembenéznie a kétszeres olimpiai bajnok, Varga Tamás által irányított gárdának a bajnokságban, többek között sérülések tizedelték az együttest. Csuvi a Naplónak adott interjúban elmondta, a körülményekhez képest szépen szerepelt a DVSE.

Hogyan értékeli a bajnokságot?

Varga Tamás: – Az a csapat, amelyet összeraktam szeptemberben, képes lett volna bejutni a bajnokságban a legjobb négy közé. Azonban olyan szerkezeti változások történtek az együttesben év közben, amelyek meghatározóak voltak. Októberben sérülés miatt elvesztettük a kapusunkat, Braniszlav Mitrovicsot, aki az egyik legnagyobb erősségünk volt, a hiánya meg is érződött a játékunkon. Arról nem is beszélve, hogy mivel ő kiesett, így Andrei Busilát is nélkülöznöm kellett szinte egész évben. Vindisch Ferencnek pedig ősszel eltört az ujja, így csak öt bajnokit játszott, kilencről hiányzott, valamint eltiltása miatt tavasszal sem tudott a segítségünkre lenni. Ha azt nézzük, milyen nehézségekkel kellett megbirkóznunk, akkor elégedettek lehetünk, hiszen a hatodik helyen végeztünk. A kérés az volt, hogy legyünk benne a hatban, ezt még ezzel a csonka csapattal is teljesítettük.

A cikk folytatását a Hajdú-bihari Napló hétfői számában olvashatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!