Sport

2014.05.20. 13:41

Eb Challenge: Ez nagy durranás lesz!

Debrecen - Alakul a pünkösdhétfőn Debrecenben megrendezendő egyéni Európa-bajnoki challenge mezőnye.

Debrecen - Alakul a pünkösdhétfőn Debrecenben megrendezendő egyéni Európa-bajnoki challenge mezőnye.

Azt már a szezon elején sejtettük, hogy az idény, sőt talán az utóbbi évek egyik legjobb, legizgalmasabb magyarországi versenye lehet a június 9-én, pünkösdhétfőn Debrecenben megrendezendő egyéni Európa-bajnoki challenge. Ez a megérzés azért volt erős, mert a viadal tétje a döntőbe jutás, s a 16 versenyző közül ez csak 7 vaspapucsosnak sikerülhet. Ráadásul most már az is kiderült, hogy egytől egyig igazi klasszisok érkeznek a megmérettetésre a cívisvárosba.

Magosi: majdnem

Az elmúlt hétvégén a szlovéniai Krskóban és a lettországi Daugavpilsben rendezték a sorozat két elődöntőjét, ahonnan a legjobb 5-5 versenyző kvalifikálta magát a debreceni viadalra. Szlovéniában Magosi Norbert képviselte hazánkat, s nagyon közel állt a bravúrhoz. A 39 esztendős salakos 9 ponttal zárta a versenyt, ami azt jelentette, hogy különfutamot vívhatott a tartalék helyet jelentő 6. pozícióért a svéd Daniel Nermarkkal és a dán Anders Thomsennel. Sajnos a csata elmaradt, Magosi motorja a start pillanatában feladta a küzdelmet. A magyar versenyző így a nyolcadik helyen zárta az elődöntőt. A krskói versenyt a lett Maxims Bogdanovs nyerte (13+3 pont), a lengyel Przemyslaw Pawlicki (13+2), az ukrán Andrij Karpov (13+1), a horvát Jurica Pavlic (12) és a dán Hans Andersen (11) előtt - így ők jutottak Debrecenbe.

Tabaka Szlovákiában

A lettországi Daugavpilsben is volt két „szétmotorozás”, a második és a hatodik helyért rendeztek extrafutamot. A győzelmet a dán Michael Jepsen Jensen (14 pont) szerezte meg, megelőzve a lett Andzejs Lebedevst (11+3), a lengyel Patryk Dudeket (11+2) és Maciej Janowskit (11+1), illetve a szintén lett Kjastas Puodzukst (11+0). A tartalék helyért vívott küzdelemben a korábbi Európa-bajnok Renat Gafurov (10+3) legyőzte a cseh Josef Francot (10+2), így az orosz lesz a „tarcsi” a Gázvezeték utcai pályán.

Az utolsó elődöntőt szombaton, a szlovákiai Zsarnovicán rendezik, ahol hazánk reprezentánsa Tabaka József lesz. A tét itt is nagy, csak a legjobb öt (illetve ha Tabaka benne van a legjobbak között), akkor hat salakszóró jut a challenge-be.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!