Sport

2014.04.06. 08:55

Véget ért a megyei sakkbajnokság

Debrecen - A Debreceni Sakkbarátok Klubja-II csapata végig vezetve, 3,5 pontos előnnyel nyerte meg a versengést.

Debrecen - A Debreceni Sakkbarátok Klubja-II csapata végig vezetve, 3,5 pontos előnnyel nyerte meg a versengést.

Csapatszinten becsúszott ugyan a zárófordulóban egy minimális arányú vereség, de ezt talán rá lehet fogni a már behűtött pezsgő illatára.

Az ezüstéremre remek utolsó fordulóbeli győzelmének köszönhetően a Debreceni Sakkiskola-II ért oda, fél ponttal megelőzve a hajdúböszörményiek tartalékcsapatát.

A megyei sakkozás erejét jelzi, hogy a dobogóra kerülő csapatok mind második csapatok, és az oktatók-edzők az országos NB-s bajnokságokban sakkoznak.

A csapat végeredmény táblázata itt található.

Egyéniben az első két helyen DSBK-s végzett, fél pont előnnyel az ifjúsági Tófalusi Ádám lett a bajnok egy fordulóval kevesebbet játszva is, így 8/7,5 es mutatója 93,8% egészen kimagasló! Mögötte Áts László 9/7, valamint Szabó Balázs (Hajdúböszörmény) 7/6,5 zárt.

A legjobb ifjúsági tehát Tófalusi Ádám lett, a legjobb senior Kántor Sándor (DSI) és Bobák Sándor (D.Betű) mindketten 6/6 100%, a legjobb női pedig Karikás Marianna 7/5 lett.

Egyéni végeredmény itt.

Szerdán, április 9-én a Chili Cafe-ban szülinapi sakkbowling versenyt rendezünk.

A DSBK csapatvezetője szponzorálásával pénzdíjas schnellverseny lesz 16:30-as kezdettel, melyre nevezési díj mentesen, lehet jelentkezni a 20/5775589-as telefonszámon. Amatőrt, profit, sakkszeretőket várunk!

Eddig nevezettek listája erre található.

- Áts László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!