Sport

2014.04.28. 14:12

Újra a Fazekas csapata nyert

Debrecen - Magabiztosan győzött az országos döntőben Felföldi János alakulata.

Debrecen - Magabiztosan győzött az országos döntőben Felföldi János alakulata.Debrecenben rendezték meg húsz fiú, és húsz lány megyebajnok csapat részvételével az amatőr röplabda diákolimpiai országos döntőt. A hazai mezőnyt a lányoknál a Svetits Katolikus Gimnázium, a fiúknál a Fazekas Mihály Gimnázium csapata képviselte a húsz-húsz megyei bajnokot felsorakoztató rendezvényen.

Négy csoportban, öt csapattal kezdődtek meg a mérkőzések a Kossuth Gimnázium tornatermében, ahol a Fazekas csoportelsőként végzett. Majd két keresztjátékban a döntőbe kerülésért a tavalyi bajnok Bonyhád és a tavaly- előtti első Kaposvár csapatát búcsúztatták. A döntőben az addig meglepetésnek számító és veretlenül menetelő Gyöngyösi Berze Nagy Gimnázium csapatával került össze a Fazekas egylete. Nagy hangulatban pontvesztés nélkül, 3:0 arányban győzött a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium fiú csapata Felföldi János edző vezetésével. A lányoknál a Svetits Katolikus Gimnázium a rangos negyedik helyet szerezte meg.

Várható volt

– Büszke voltam csapatom teljesítményére. Mondhatni megtört az „átok”, mert az elmúlt öt évben, négyszer második, egyszer harmadik helyen végeztünk. Több szempontból is dupláztunk, hiszen másodszor kerül hozzánk a vándorserleg, valamint az iskolánk lány amatőr kosárlabdacsapata is bajnok lett Zalaegerszegen. Már a korábbi Nyíregyházán megrendezett VI. korcsoportos (1995–1996) diákolimpiai döntőn elért harmadik helyezés után is érezhető volt, hogy várható a sikeres szereplés – értékelt a győzelem után a Fazekas mestere, Felföldi János.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!