Sport

2014.04.03. 09:28

Soltész László kettős szerepkörben

Debrecen - Soltész László (77 kg) is kiskesztyűt húz a Hódos Imre sportcsarnokban április 5-én, szombaton 19 órától kezdődő „<em>Csúcsragadozók a ketrecben</em>” elnevezésű MMA-gálán. A Hungarian Pitbull Fighters Debrecen topversenyzője a cseh Ales Tomanek ellen vív 3x5 perces superfightot.

Debrecen - Soltész László (77 kg) is kiskesztyűt húz a Hódos Imre sportcsarnokban április 5-én, szombaton 19 órától kezdődő „Csúcsragadozók a ketrecben” elnevezésű MMA-gálán. A Hungarian Pitbull Fighters Debrecen topversenyzője a cseh Ales Tomanek ellen vív 3x5 perces superfightot.

Laci a Magyar Prémium MMA Liga első, budapesti rendezvényén is ketrecbe lépett, március 22-én a cseh Hajtmarral ütközött. (Az első menet harmadik percében karfeszítéssel győzött.) Rá három hétre, április 5-én a debreceni Hódos Imre Sportcsarnokban lesz jelenése versenyzőnknek. Adódik a kérdés: mennyire kell figyelni ilyenkor a formaidőzítésre?

- Én azt kedvelem, ha sűrűn jönnek a meccsek, volt már a pályafutásom során egy-két ilyen időszak – érkezik a felelt Soltész Lászlótól. – Nem vagyok annyira sérülékeny, hogy ne bírjam ezt a ritmust. Folyamatosan edzésben vagyok, nem okoz gondot a formaidőzítés. Sőt, most még jobb formában érzem magam, mint a budapesti verseny előtt. Ha rajtam múlna, két-három hetente szívesen meccselnék. Az is előnyt jelent, hogy nem kell utazgatni, a Hódosban abszolút hazai pályán leszek. Persze, úgyis a ketrecben dőlnek el a dolgok.

Laci, akárcsak Budapesten, cseh harcossal küzd meg a cívisvárosban, riválisa Ales Tomanek lesz.

- Nem sok videót találtam a srácról. Az egyik meccsén guillotine-nal nyert, ezzel a fogással próbálkozott egy másik összecsapáson is, ám akkor ez nem jött be, ki is kapott. Verhető ellenfélnek tartom, földön viszont figyelnem kell, nehogy befogja a guillotine-t.

Laci helyzete speciális a Pitbulloknál, nem csak topversenyzőként szolgálja a csapatot, a vezetőedzői teendőket is ellátja.

- Edzésen nincs probléma, a srácok már olyan szinten vannak, hogy együtt tudunk készülni. A versenyeken viszont nem mindig szerencsés ez kettős szerepkör. Ha valaki előttem meccsel a srácok közül, arra nem nagyon tudok odafigyelni, hiszen én is készülök, koncentrálok a saját küzdelmemre. De a csapat megoldja ezt a helyzetet, ilyenkor edzőkollégáim, Máj Szabolcs, Váradi Tamás és Nagy József látják el tanácsokkal a versenyzőket a mérkőzések alatt. Nyugodt szívvel bízom kollégáimra a srácokat, jó kezekben vannak. Az lenne a legjobb, ha én bokszolnám le az első meccset, aztán végig velük lehetnék, de általában a gálák végén kerülök sorra. Úgy volt, hogy a debreceni rendezvényen is az utolsó meccset vívom, ám azt kértem, hogy a négyes döntők előtt legyen a mérkőzésem. Bízom benne, hogy Végh Sanyi bejut a 77 kilogrammosok fináléjába, s akkor már én is ott lehetek a sarkában.


„Csúcsragadozók a ketrecben” – MMA-gála

Kapunyitás: 18:00

Kezdés: 19:00

Helyszín: Hódos Imre sportcsarnok (Kassai út 32-34)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!