Sport

2014.04.22. 12:28

„Mindenképpen megérdemelt a pont”

Balmazújváros - Pajkos János vezetőedző értékes eredménynek tartja az éllovas Nyíregyháza elleni szombati döntetlent.

Balmazújváros - Pajkos János vezetőedző értékes eredménynek tartja az éllovas Nyíregyháza elleni szombati döntetlent.

2–2-es döntetlent ért el a Nyíregyháza Spartacus ellen a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő az NB II hétvégi fordulójában, az újvárosiak hazai környezetben csíptek el egy pontot a listavezetőtől. Papp Ferenc révén a Pajkos-alakulat szerezte meg a vezetést a találkozó 17. percében, erre Rubus és Bajzát jóvoltából még a szünet előtt válaszolni tudtak a vendégek. Sokáig úgy tűnt, hiába játszik jól a Balmazújváros, nem tud pontot menteni, de a 92. percben érkezett Vólent Roland és döntetlenre hozta csapata számára a mérkőzést.

Mentális erő

– Úgy vélem, remek meccset játszottunk a piros-kékekkel – kezdte a kilencven perc értékelését Pajkos János, a balmazújvárosiak szakmai igazgatója. – Főként a második félidei játékunk alapján, mindenképpen megérdemeltük az egyik pontot, de akár a győzelem is összejöhetett volna a teljesítményünket tekintve. A kispadról úgy láttam, két büntetőt is befújhattak volna a javunkra, de a játékvezető másként ítélte meg ezeket a szituációkat. A játékkal tehát elégedett lehetek, az pedig, hogy az utolsó pillanatig harcoltunk az egyenlítő találatért, se meg is tudtuk azt szerezni, a gárda mentális erejét jól jellemzi – fogalmazott az ötvenhat esztendős szakember.

A Balmazújváros igen nehéz sorozat közepén jár, hiszen másfél hete a Vasas vendégeként lépett pályára, ezt követte a nyártól vélhetően az NB I-ben szereplő Szpari elleni meccs, szombaton délután pedig az ugyancsak komoly első osztályú múlttal rendelkező Zalaegerszeg vendége lesz a társaság.

– Nem lesz könnyű összecsapás a ZTE elleni, de az is háromesélyes lesz. Győzelemre törekszünk Egerszegen is, de minimum a pontszerzésben nagyon bízom – tekintett előre Pajkos.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!