Sport

2014.04.15. 17:53

Körbefutották a Krátert

Nagyhegyes - A „Hajdúháti Hétmérföldes” értékteremtő és értékmegtartó projekt megnyitóját sporttal vezették fel.

Nagyhegyes - A „Hajdúháti Hétmérföldes” értékteremtő és értékmegtartó projekt megnyitóját sporttal vezették fel.

Április 12-én, szombaton már kora hajnalban szokatlanul nagy volt a sürgés-forgás Nagyhegyes kiserdei szabadidőparkjában. Folyamatosan érkeztek autókkal, kerékpárokkal a vendégek Hajdúszoboszlóról, Debrecenből, Hajdúböszörményből, Püspökladányból, Balmazújvárosról, Hajdúhadházról, Hortobágyról és olyan távolabbi településekről is, mint Tarcal, Szolnok, Vecsés, Miskolc, Budapest, Budaörs.

Azért jöttek, hogy a helyi lakosokkal együtt fussanak 3 – 13 vagy 21,2 kilométert.

A helyi óvodás és általános iskolás gyerekek 500 – 1000, vagy 1500 métert hagytak maguk mögött a verseny során. Sokan közülük már hetek óta edzésképpen rótták a kiserdei köröket.

A szervezők elmondták, pozitív példát szerettek volna a gyerekek elé és község lakosai elé állítani. Büszkék rá, hogy a felnőttek versenyeire összességében több, mint 40 nagyhegyesi felnőtt nevezett, akik becsülettel teljesítették is kitűzött céljaikat. Az esemény nevében a kráter kifejezés a Nagyhegyes határában lévő Kráter-tóra utal, melynek földsáncán a 13- és a 21.2 km-es távok útvonalai végigvezették a futókat.

HBN

A teljes cikk a Napló szerdai számában, vagy a naplo.hu-n olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!