Sport

2014.04.14. 12:22

Először bokszolnak az ifi világbajnokságon

Debrecen - Előzetesen írtunk már Laciról, most részletesebben foglalkozunk vele és Fúró Virággal is.

Debrecen - Előzetesen írtunk már Laciról, most részletesebben foglalkozunk vele és Fúró Virággal is. Laci ellenfele bolgár, tehát hazai versenyző, Virágé francia, ráadásul egy igen magasan jegyzett bunyós. Csütörtökön reggel (Virág) és délután (Laci) húznak kesztyűt és egyaránt a 16 közé jutásért fognak harcolni. Mindent bele, gyerekek!

Az Ifjúsági Világbajnokság DVSC-t érintő menetrendje

Április 17. csütörtök (a 32 között):

  • Furó Virág (magyar) - Maylis Gangloff (francia) 51 kg (reggel)
  • Komor László (magyar) - Dimitar Bozhilov (bolgár) +91 kg (délután)
  • Virág ellenfele az azóta felnőtté érett Wurst Nikolettől tavaly a Magyarországon (Keszthelyen) megrendezett Uniós Eb-n kikapott 2-1-re, ám egy elég érdekes meccsen, szóval ebből nehéz kiindulni, ha fel akarjuk mérni mit tud a hölgy. Az viszont biztosan nem véletlen, hogy idén a németországi Brandenburgban megrendezett nemzetközi versenyt megnyerte, magyarán biztosan igen jó bokszoló. Virág amúgy az első körben most erőnyerő, akárcsak Gangloff, vagyis vele már a legjobb 16 közé jutásért vív meg. Ha nagy bravúrral tovább lép Furó Virág, akkor a legjobb 8 közé kerülését a moldáv Carp és a kazah Balkibekova párharcának győztesét kapja ellenfélül. Hutai László tréner szerint Virág rendben van, sőt, maga a bokszoló is ezt írta fészbukos megkeresésünkkor, valamint azt, hogy mindent meg fog tenni a siker érdekében.

    Komor László is a legjobb 16-ba igyekszik. Edzője, Salánki László elmondta, hogy jó formában van tanítványa (ezt egyébként maga a bunyós is megerősítette). Az előzetes puhatolózások szerint a bolgár ellenfél fizikálisan gyengébbnek tűnik nála, alacsonyabb és vélhetően lassabb is. Komornak elvileg még úgy is nyernie kéne, hogy tudjuk, az ökölvívásban olykor - sajnos - nagyon nem mindegy, hogy hol rendezik az adott versenyt. Salánki szerint azonban nem kaptak rossz sorsolást. Komor ágán nincs például orosz versenyző (az sose baj, ha későn kerül össze velük valaki). Bár butaság lenne előre nézni, hisz most még csakis egy meccs létezik (mégpedig a csütörtöki), de amennyiben versenyzőnk legyőzi a bolgárt, utána az egyiptomi Ahmed Khalifa és a bosnyák Daso Simeunovic viadalának nyertesét kapja, s egyik sem tűnik legyőzhetetlennek. Bár ha nem a bosnyák (Komor edzője rá számít), hanem az egyiptomi lép tovább onnan, ő sem fog könnyű ellenfélnek bizonyulni. Emlékezhetünk az idei Bocskai emlékversenyre, de más példát is említhetnénk, ami bizonyítja, hogy Egyiptom ökölvívása rohamosan fejlődik. Ezt mi is tapasztalhattuk, hiszen akkor egy elképesztően erős és képzett egyiptomi öklöző búcsúztatta a mi Nagy Bencénket.

    Furó Virág kategóriájában 36-an, Komor Lászlóéban 25-en vannak.

    A szófiai viadal a fiúk számára ifi vb és ifi olimpiára kvalifikáció is egyben, a lányoknak csupán utóbbi.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!