Sport

2014.04.08. 10:17

Dupláztak a Fazekas lányai

Zalaegerszeg, Debrecen - A bajnoki címét megvédő debreceni gárdából Zelenák Diána bekerült az All Star csapatba.

Zalaegerszeg, Debrecen - A bajnoki címét megvédő debreceni gárdából Zelenák Diána bekerült az All Star csapatba.

Hatalmas sikert arattak a debreceni Fazekas Gimnázium lányai, hiszen a Zalaegerszegen rendezett amatőr 6. korcsoportos Amatőr Kosárlabda Diákolimpiai Döntőn megvédték bajnoki címüket.

Pedig nem a legjobb előjelekkel indult a torna, hiszen Kecskeméti János tanítványai az első mérkőzésen igen visszafogott teljesítményt nyújtva kikaptak a budaörsi Illyés Gimnáziumtól. Szerencsére a délutáni meccsen megverték a Gyula csapatát, így legjobb csoportmásodikként a nyolc közé jutottak, ahol a torna egyik favoritja, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium várt rájuk.

A cívisek megtáltosodtak, kiváló játékkal, 8 ponttal megverték az esélyesebb ellenfelet, amivel bejutottak a legjobb négy közé. A döntőbe jutásért vívott összecsapáson fantasztikus játékkal, 21 ponttal győzött a Fazekas a Szekszárd ellen úgy, hogy az utolsó negyedben a cserék is megmutatták, hogy a jövőben lehet rájuk számítani. A fináléban a két éve diadalmaskodó Ajka csapata volt az ellenfél, ám 24–18-ra a hajdúságiak diadalmaskodtak, így ismét bajnoki címet ünnepelthettek.

A szokásoknak megfelelően megválasztották a torna különdíjasait: az All Star csapatban helyet kapott Zelenák Diána, míg a legeredményesebb testnevelő Kecskeméti János lett.

HBN

A győztes csapat

Bagi Fruzsina, Bodri Blanka, Bundi Daniella, Esenszki Petra, Gődény Flóra Júlia, Győrössy Dorottya, Kecskeméti Elizabeth, Konyári Evelin, Nagy Rebeka, Tóth Enikő, Tóth Réka, Zelenák Diána, testnevelő: Kecskeméti János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!