Sport

2014.03.19. 11:42

Kárpát-medencei Kupa a Debreceni Egyetem szervezésében

Debrecen - Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Debreceni Egyetem a Kárpát-medencei Kupa labdarúgótornát, amelyen 19 csapat küzd majd az egyetem vándorserlegéért.

Debrecen - Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Debreceni Egyetem a Kárpát-medencei Kupa labdarúgótornát, amelyen 19 csapat küzd majd az egyetem vándorserlegéért. A sporteseményre a hazai és a határon túli magyar nyelven oktató felsőoktatási intézményekből több mint 200 résztvevő jelezte részvételét. Az ünnepélyes eredményhirdetést a döntőt követően Gálakoncert keretében tartják a Zeneművészeti Kar Liszt termében.

A kispályás torna március 20-án csütörtökön a selejtezőkkel kezdődik a DEAC műfüves pályáin, ahol 20 mérkőzést láthat a közönség. A csapatok 5 mezőnyjátékos, 1 kapus felállásban 2x10 perces játékidőben mérik össze erejüket. A találkozó március 21-én pénteken a középdöntőkkel folytatódik. A bronzmeccs 10 órakor a 2-es pályán, a döntő pedig 12 órakor kezdődik az 1-es pályán.

Az ünnepélyes díjkiosztót Gálakoncert keretében rendezik a Zeneművészeti Kar Liszt termében. Az eredményhirdetésen a győztes csapat veheti át a Debreceni Egyetem vándorserlegét és a díjjal járó aranyérmet. Számukra különleges ajándék lesz, hogy az ünnepség előtt látogatást tehetnek az épülő debreceni Nagyerdei Stadionban. Különdíjban részesül a torna gólkirálya, valamint a csapatok szavazatai alapján a legjobb mezőnyjátékos és a legjobb kapus is.

- Debreceni Egyetem - 


A résztvevő csapatok:

Babes-Bólyai Tudományegyetem Kolozsvár

DEAC Debrecen

Debreceni Egyetem Debrecen

Debreceni Egyetem Medikus Debrecen

Debreceni Egyetem Agrár Debrecen

Eszterházy Károly Főiskola Eger

II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Beregszász

Károly Róbert Főiskola Gyöngyös

Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Marosvásárhely

Miskolci Egyetem Miskolc

Nagyváradi Egyetem Környezetvédelmi Kar Nagyvárad

Nyíregyházi Főiskola Nyíregyháza

Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Nyitra

Partiumi Keresztény Egyetem Nagyvárad

Sapientia EMTE Csíkszeredai Karok Csíkszereda

Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karok Marosvásárhely

Selye János Egyetem Komárno

Újvidéki Egyetem Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Szabadka

Ungvári Nemzeti Egyetem Magyar Tannyelvű Humán- és Természettudományi Kar Ungvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!