Sport

2014.03.07. 15:00

Grappling-verseny: Debrecenben először!

Debrecen - Nagyszabású, egész napos küzdősport gálát rendeznek szombaton a cívisvárosban – a belépés ingyenes.

Debrecen - Nagyszabású, egész napos küzdősport gálát rendeznek szombaton a cívisvárosban – a belépés ingyenes.

Ilyen még nem volt Debrecenben! – kezdte mondandóját Kiss László, a Global Grappling és MMA Kupa egyik főszervezője, a Grizzly Grappling Team irányítója és versenyzője. S hogy miben lesz egyedi ez az esemény? Egyrészről abban, hogy a debreceni Monostorpályi úton lévő sportcsarnokban reggel 9 órától egészen 18 óráig küzdenek majd a sportolók. A másik kuriózum pedig az lesz, hogy a csarnok egyik felében négy páston a földharcosok, míg a másik oldalon felállított ketrecben az MMA-sok, a K-1-esek és a thai bokszolók mérik össze erejüket. A hajdúsági színeket a Grizzly Grappling Team, a Warrior Gym és a Taskó Fighting harcosai képviselik.

Százhatvan sportoló

Az országos profi földharcban Gi és NoGi kategóriában küzdenek a felek, a gyerekektől a szeniorokig mintegy 160 sportoló lép a küzdőtérre – köztük hölgyek is. Külön figyelmet érdemel majd az abszolút mezőny, ahol pénzért zajlanak a csaták, a végső győztes 200 euróval gazdagodik. Mivel a cívisvárosban eddig még nem volt földharcverseny, így a debreceni klub sportolói megkettőzött erővel készülnek a megmérettetésre. A Grizzlyk közül Fekete Dániel, Nagy Péter és Molnár Imre számít favoritnak a viadalon.

Lehetőség a rutintalanoknak

A földharcosok mellett az MMA-sok, K-1-esek és thai-bokszolók is szerepet kapnak az eseményen, a ketrecharcok szervezői Taskó Rodrigó, a Taskó Fighting és Szabó Róbert, a Warrior Gym vezetője. Az amatőr seregszemlén olyan harcosok vesznek részt, akik most debütálnak, vagy maximum két mérkőzésen vettek részt pályafutásuk során. Ez azért fontos kitétel, mert a szervezők így kívánnak „éles helyzetben” versenyzési lehetőséget biztosítani a még rutintalan harcosoknak. A rendezőség hajdúsági és környékbeli klubok vezetőivel állnak tárgyalásban a résztvevőket illetően, de a helyszínen bárki benevezhet a megmérettetésre. A mérkőzések amatőr szabályok közt zajlanak, súly és tudásszint szerint lesznek párosítva a harcosok.

Az egész napos rendezvényre ingyenes a belépés.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!