Sport

2014.03.17. 16:53

Debreceni bíráskodott az első siket BL-ben

Torino, Debrecen - Vasas György munkájára felfigyeltek, várhatóan több rangos eseményen fújhatja a sípot a jövőben.

Torino, Debrecen - Vasas György munkájára felfigyeltek, várhatóan több rangos eseményen fújhatja a sípot a jövőben.

Első alkalommal rendezték meg a Siketek Futsal Bajnokok Ligáját, melynek Torinó adott otthont. Az eseményen a három olasz ép hallású játékvezető mellett három siket játékvezető – két magyar és egy portugál – is segített a rendezvény lebonyolításában. A cívisvárosi Vasas Györgyöt összesen 15 mérkőzésen való közreműködéssel bízták meg Cserni Tamással és Pedro Costa-val. A négy napos erőpróba során külön sikert jelentett az is, hogy a siket bírók a nemzetközi jelnyelv használatával sokkal gördülékenyebben tudták levezetni a mérkőzéseket, így sikeresebben tudtak dolgozni ép hallású olasz kollégáikkal szemben. A cívisvárosi játékvezető az olaszországi tornán rengeteg tapasztalatot szerzett, nagyon örült a részvételnek, hiszen életre szóló élmény volt számára siketekkel együtt dolgozni, és meccseket vezetni nemzetközi siket csapatoknak.

A verseny másik érdekessége magyar szempontból, hogy az osztrák Graz csapatában négy magyar játékos is szerepelt, név szerint Szűcs Zoltán, Lábas László, Araczki István és Kiss Ferenc. Szűcs Zoltán évek óta a Debreceni Siketek Futsal Klub kapusa, valamint a debreceni születésű Lábas László egy nagyobb kitérő után újra a hajdúságiak egyesületében kíván tovább játszani. A Siketek Futsal BL-jén megfigyelőként részt vettek az Európai Siket Sportszövetség (EDSO) képviselői. Terveik szerint a jövő évben megrendezendő milánói Futsal Expora Európa minden országából felkérnek hallássérült versenybírókat, így Vasas Györgynek is komoly esélye van arra, hogy szerepelhessen a világszínvonalú sporteseményen. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!