Sport

2014.02.20. 16:34

Örök emlék marad számukra a bemutatkozás

Debrecen - Az eddig az utánpótlás bajnokságokban pólózó Dienes Balázs és Fekete Gergő sem akarta elhinni, hogy a felnőttek között bizonyíthat.

Debrecen - Az eddig az utánpótlás bajnokságokban pólózó Dienes Balázs és Fekete Gergő sem akarta elhinni, hogy a felnőttek között bizonyíthat.

Az elmúlt hétvégén több kulcsemberét is nélkülözve, foghíjasan vette fel a harcot a Debrecen vízilabdacsapata az újonc sereghajtó YBL alakulata ellen. Öröm azonban az ürömben, hogy a győztesen megvívott élvonalbeli találkozón a DVSE újabb két saját nevelésű, korosztályos-válogatott tehetsége is bemutatkozhatott a felnőttek között: Fekete Gergő 13 évesen, az elmúlt év legjobb utánpótlás játékosának választott Dienes Imre Balázs pedig 14 évesen csobbanhatott vízbe élete első OB I-es mérkőzésen. A bemutatkozásról és élményeikről a hétvége főszereplői nyilatkoztak.

Nagyon örültek

- Lukács Dénestől tudtam meg, hogy nevezve vagyunk az OB I-es mérkőzésre, ő szólt a szerb Vojvodina elleni gyermek edzőmeccsünk után, hogy maradjunk. Nagyon meglepődtem, de ugyanakkor örültem neki. Már az is nagyon jó érzés volt, hogy be voltunk írva, az pedig, hogy hazai pályán mutatkozhattunk be és játszhattunk, csodálatos élmény volt! Sokkal másabb a miliő mind a parton, mind a vízben, mint az utánpótlás találkozókon, szeretném ezt a jövőben minél többször átélni - fogalmazott megilletődötten a mindössze 13 esztendős tehetség, Fekete Gergő.

- Otthon kaptam a hírt, ugrándoztam örömömben, amikor felhívtak, hogy készüljek! Én is csak azt tudom mondani, mint Gergő, nagyszerű érzés volt bemutatkozni az OB I-ben! Az elején mindketten nagyon izgultunk, a légkör is sokkal komolyabb volt, mint az utánpótlás meccseken, ám mire beugrottunk a medencébe, addigra minden félelmünk elmúlt - mondta boldogan a Varga Tamás Vándorkupa büszke tulajdonosa, Dienes Balázs.

A Debrecen vízilabdacsapata legközelebb szombaton 16 órától száll harcba, a nyolcadik helyen álló Kaposvár otthonában. Varga Tamás tanítványai szerdán Nagyváradon vendégeskedtek, ahol a BL-győztes Crvena Zvezda együttesével meccseltek, csütörtökön délután pedig már útnak indulnak Pécsre, ahol a közel nyolc órás utazás, és akklimatizálódás után a mecsekaljaiakkal készülnek a somogyiak elleni bajnokira.

HBN–OLAHA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!