Sport

2014.02.21. 08:20

Nekrológ - Elhunyt Kis Katalin gyógytestnevelő, Balmazújváros szülötte

Balmazújváros - A közelmúltban elhunyt Kis Katalin gyógytestnevelő, Balmazújváros szülötte. Úgy ismerte a test működését, hogy elegendő volt ránéznie a tanítványaira, és már tudta, milyen gyakorlatsorral lehet javítani a közérzetüket.

Balmazújváros - A közelmúltban elhunyt Kis Katalin gyógytestnevelő, Balmazújváros szülötte. Úgy ismerte a test működését, hogy elegendő volt ránéznie a tanítványaira, és már tudta, milyen gyakorlatsorral lehet javítani a közérzetüket.Fegyelmezettsége, pontossága, megbízhatósága rendkívüli nagy hatással volt ránk. Aki új emberként jött csoportunkba, csodálkozva és gyanakodva figyelte társai kitekert mozdulatokból álló gyakorlatait és a ritmusos zenével kísért intenzív mozgássort. Ha volt bátorsága, és maradt, akkor évtizedekig járt Kati felnőtt tornaóráira, és élvezte annak jótékony hatását. Nagy szeretettel mesélt nekünk a sérült gyerekeket gyógyító foglalkozásairól, melyekből az derült ki, hogy – bár számára is kimerítőek voltak – a gyerekek szeretete, ragaszkodása megjutalmazta őt. Halálával a család mellett mi is vesztesek vagyunk, akik nagyobb lelkesedéssel és rendszerességgel jártunk óráira, mint a nagy szaktudású orvosok rendeléseire. De vesztesek azok a mozgássérült gyerekek is, akiknek már nem adhatja vissza – különleges tudásával – a mozgás örömét.

Kedves Kati, most is úgy búcsúzunk tőled, mint minden tornaóra végén: Jó volt, Kati, köszönjük! Nyugodj békében, emléked őrizzük!

- A felnőtt csoportod tagjai -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!