Sport

2014.02.17. 08:01

Mester Kata a válogatottat választotta

Debrecen - Czóbelné Mester Katát, a korábbi 50-szeres válogatott labdarúgót kérték fel a válogatott pályaedzőnek.

Debrecen - Czóbelné Mester Katát, a korábbi 50-szeres válogatott labdarúgót kérték fel a válogatott pályaedzőnek.A napokban Hérincsné Markó Edinát nevezte ki a női A-válogatott szövetségi kapitányává a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége, a kapitányi poszt január végén üresedett meg, miután Vágó Attila lemondott. Az új szakvezető egy korábbi válogatott csapattársát, a DAEC Futsal Club női együttesét vezető Czóbelné Mester Kata Olympiát kérte fel pályaedzőnek. A cívisvárosiak trénere pedig elfogadta az ajánlatot, ami azt jelenti, kénytelen távozni a DEAC-tól.

– Az váratlanul ért, hogy Vágó Attila hirtelen lemondott, nem tudtam, hogy váltás lesz, azon viszont annyira nem lepődtem meg, hogy Edina (Hérincsné Markó Edina – a szerk.) megkeresett, hiszen már régről ismerjük egymást. Természetesen alaposan át kellett gondolnom, elfogadjam-e a felkérést, mivel a Debreceni Egyetemen tanítok, a futsalcsapatot irányítottam, és családos ember vagyok. Hosszú éveket töltöttem el a női labdarúgásban, amelytől nagyon sokat kaptam, megtiszteltetés, hogy újra segíthetem a sportágamat. Az elhatározásomban Edina személye is döntő volt, tudom, hogy jól fogunk tudni együtt dolgozni. Elég sűrű a válogatott programja, vagyis nem tudnék egyszerre csinálni mindent, ezért bár fájó szívvel, de távozom a DEAC éléről – mondta a Napló érdeklődésére Czóbelné Mester Kata, akinek nem ismeretlen a pályaedzői szerepkör, ugyanis ilyen minőségben 2001–2003-ban már dolgozott a női válogatottnál.

HBN - SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!