Sport

2014.02.28. 16:02

„Kedvező a csillagállás”

Debrecen - A tavalyi gyengébb tavasz után az új stadionban szép sikereket érhet el a Debrecen.

Debrecen - A tavalyi gyengébb tavasz után az új stadionban szép sikereket érhet el a Debrecen.Itt az ideje az első komolyabb megmérettetésnek a cívisvárosi labdarúgók számára, a szerdai Ligakupa-mérkőzés után vasárnap az idei esztendő első bajnoki mérkőzése vár a fiúkra. A sorsolás jóvoltából nem kisebb feladat, mint egy igazi keleti rangadó, a DVTK elleni idegenbeli találkozó előtt állnak Kondás Elemér tanítványai, azaz az éllovas skalpjára a borsodi alakulat vadászik 18 óra 30 perctől (élőben: www.haon.hu).

Jobb időszak jön

Az első tavaszi mérkőzés előtt a DVSC-TEVA csapatkapitányát, Szakály Pétert kérdeztük, mit vár a diósgyőri összecsapástól, illetve hátralévő tizenhárom fordulótól.

– Nem mondok azzal újat, ha elárulom, szeretnénk megtartani vezető pozíciónkat az OTP Bank Liga tabelláján – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak a Lokomotív huszonhét éves vezére. – Várjuk már mindannyian a rajtot, hosszú volt a pihenő, hirtelen nem is emlékszem, pontosan mikor játszottunk bajnoki meccset, olyan régen volt. Nem lesz egyszerű menet az előttünk álló sorozat, de én abszolút bizakodó vagyok. Ezt a kedvező csillagállás mondatja velem, de félretéve a tréfát: a tavalyi gyengébb NB I-es szereplést követően most biztos, hogy egy jobb időszak következik. Erre enged következtetni a keret, a játékosok formája s az a tény, hogy a sérültjeink is lassan mind visszatérnek. Úgy vélem, hogy a felkészülésünk is kifogástalanul sikerült, bár ezt csak félve merem kijelenteni, hiszen ha nyerünk a DVTK stadionjában, akkor minden klappol, ha nem győzünk, akkor megkérdezhetik tőlem, milyen remek felkészülésről beszélek?

A három pont a cél

A Loki kapitánya nem titkolja, három pontért utaznak a borsodi megyeszékhelyre. – Nekünk úgyszólván minden meccs rangadó, de ez a mostani biztosan az lesz. Mindig jó mérkőzéseket vívunk a DVTK-val, szerintem ez most is így lesz, hiszen az idegenbeli meccseikhez képest otthonukban sokkal offenzívebben futballoznak a vendéglátók. Nem akarok semmilyen titkot elárulni, de az ősszel a rangadókon megcsillogtatott erényeinket szeretnénk ezúttal is kamatoztatni. Masszív csapatvédekezésből felépített támadásokat akarunk elővezetni és a dominanciáról sem mondunk le. A három pont megszerzése a célunk a diósgyőri katlanban is – jelentette ki végül Szakály Péter.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!