Sport

2014.02.05. 18:28

Jól kezdtek a klasszisok

Debrecen - Varga Miklós és Kalucza Norbert megnyerte első ütközetét, így folytathatja a küzdelmeket.

Debrecen - Varga Miklós és Kalucza Norbert megnyerte első ütközetét, így folytathatja a küzdelmeket.

A selejtezőkkel kezdetét vette szerdán Debrecenben, az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban az 58. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny. A hajdúsámsoni Harangi Imre SE-t (HISE) négy ökölvívó képviseli a nívós viadalon. A 49 kg-ban induló Ungvári Istvánnak kedvezett a szerencse a sorsoláson, hiszen a hetes számot kapta, és mivel hét öklöző nevezett ebben a súlycsoportban, így ő már biztosan érmes. Pénteken bunyózik majd az orosz Dorjo Radnaev vagy a kazahsztáni Yerzhan Zhomart ellen, és ha itt nyer, akkor már döntős.

A HISE-ből két versenyző is 60 kg-ban indult, Hinger Gábor a litván Edgaras Skurdelist kapta ellenfélül. A sámsoniak bunyósa szépen tartotta magát első nemzetközi felnőtt tornáján, ám kijött riválisa rutinja, így számára véget ért a küzdelemsorozat.

A szintén 60 kilós Varga Miklós az osztrák Camillo Klimitsch ellen lépett szorítóba, Miki esélyeshez méltón bokszolt, és egyhangú pontozással meg is nyerte a meccsét, így őt csütörtökön délután egy belgával szemben megvívandó ütközet során ismét láthatja a közönség. Bartha Dánielnek, aki a 69 kg-os mezőny tagja, a cseh Robert Bilíken kellett volna túljutnia. A fiatal sportoló hozta a tőle várhatót, de a bírók egyértelműen a cseh öklözőt látták jobbnak, vagyis ő is búcsúzott a Bocskaitól.

Bartha most bokszolt először a felnőttek között, de tisztességgel helytállt, megoldotta a helyzetet, bemutatkozásnak ez nem volt rossz. Hinger kicsit meg volt illetődve, de remekül hajrázott, elégedettek lehetünk vele. Varga Miki ahogy szokott, ezúttal is álmosan kezdett, de végig uralta, és magabiztosan hozta a meccsét – nyilatkozta Máté Attila, a HISE edzője.

Simán továbbment

A DVSC-t öt bunyós képviseli a Bocskain, közülük Kalucza Norbert (56 kg) egyhangú pontozással verte ki moldáv riválisát, Valery Kyrmant. A 64 kg-ban induló Takács József pontozással kikapott a horvát Stipan Prtenjacatól, míg a 81 kilós Nagy Péter a 2. menetben technikai KO-val vereséget szenvedett az indiai Sunic Sangrwammal szemben.

Deél Szabolcs (91 kg) a szlovák Erik Tlkanec ellen mérkőzik meg csütörtökön, ekkor lép ringbe Nagy Bence (81 kg) is.

Csütörtökön 14 órától a selejtezőkkel folytatódik a Bocskai.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!