Sport

2014.02.19. 17:51

Győzött a „felkészülési meccsen”

Csehország, Debrecen - Felállva tapsolt a cseh közönség Bernáth Istvánnak, miután gyakorlatilag kiütötte ellenfelét.

Csehország, Debrecen - Felállva tapsolt a cseh közönség Bernáth Istvánnak, miután gyakorlatilag kiütötte ellenfelét.

A DTJ Prostejov színeiben a csehországi extraligában bunyózott az elmúlt hétvégén Bernáth István, a Debreceni Box Egyesület (DBE) válogatott, szupernehézsúlyú ökölvívója. A cívisvárosi kiválóság az első két forduló után ezt a kört is sikerrel vette, technikai KO-val nyert a Dubnica gárdáját erősítő szlovák riválisával szemben.

– A nemrégiben rendezett Bocskai István Emlékversenyen ugye felszakadt a szemöldököm, ami még azóta sem jött rendbe, de azért el tudtam vállalni az összecsapást. Kicsit csúszott a program, így 21 óra körül kerültem sorra, de nem zavart. Noha kissé merevnek éreztem magam, így is simán felülkerekedtem a szlovák srácon, akit éppen a menet végén ütöttem ki. Úgymond felkészülési meccsnek nem volt rossz, még két forduló van hátra ebből a sorozatból, legközelebb március közepén lépek újra ringbe – mondta Bernáth István, aki Somlai Miklós irányításával készül, ugyanakkor saját magát is edzi.

Jó hangulat

A megmérettetésre elkísérte édesapja, idősebb Bernáth István is a debreceni bokszolót, aki arról számolt be, milyen sokan voltak kíváncsiak a fiára. – Odakint hatalmas szurkolótábora van Pistinek, imádják a stílusát. Ezúttal is telt ház előtt bunyózhatott, győzelme után felállva tapsolta meg a közönség – mesélte a büszke édesapa, aki azt is elárulta, hogy fia akkora ütést mért ellenfelére, hogy az hirtelen azt sem tudta, hol van.

A válogatott hajdúsági öklöző újabb sikere azért is csodálatos, mert tavaly nyáron kétoldali tüdőembólia miatt még az életéért küzdött Bernáth.

- HBN -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!