Sport

2014.02.03. 08:50

Egy győzelem, egy vereség

Debrecen - Felemásra sikerült a Debreceni Hokiklub hétvégi szlovák túrája.

Debrecen - Felemásra sikerült a Debreceni Hokiklub hétvégi szlovák túrája.

A DHK juniorjai szombaton a szlovák fővárosban vendégeskedtek a harmadik helyen álló HKR 99 Bratislava ellenfeleként, és bár büntetőket követően, de győztesen hagyták el a jeget.

A találkozó remekül indult debreceni szempontból, hiszen már a második percben vezetett a DHK Kuriljuk révén. Az előnyt aztán a nyolcadikban növelni tudták a hajdúsági korongozók, ekkor Tanka Lőrinc talált be a hazaiak kapujába. Ezt követően a pozsonyiak voltak a kezdeményezőbbek, szépítettek is az első harmadban, majd csupán csak a harmadikban, de egyenlítettek. Kevés gól esett a mérkőzésen, pedig egyik csapat sem kímélte a kapusokat, a mérkőző felek összesen kilencvenötször dolgoztatták meg a ketrec őrzőit a találkozón.

A rendes játékidőt követően a ráadás sem hozott már gólt, így a büntetőkre maradt a döntés. Itt Kuriljuké volt az utolsó szó, amellyel a DHK megnyerte a találkozót. Másnap Nagyszombatra látogatott a DHK, ahol a negyedik helyen álló HK Trnava várta tárt karokkal a debrecenieket. Ezen a találkozón egyetlen gól esett, azt is a hazaiak szerezték a második harmadban. Mivel újítani nem tudtak a DHK fiataljai, sovány győzelmet aratott a vendéglátó csapat. Keseregni azonban nem lehet sokáig, szerdán a Vasas vendégeként lép jégre a Jégpalotában a DHK az utolsó alapszakasz mérkőzésén a hazai bajnokságban, azt követően pedig a szlovák pontvadászat keretein belül a Trnava látogat Debrecenbe, amelynek vissza lehet majd vágni a vasárnapi fiaskóért. A nagyszombatiakkal kétszer mérkőzik majd meg a DHK, szombat délután és vasárnap délelőtt a szokott időpontokban.

Közben a felnőtt jégkorong-válogatott is elkezdte a munkát, a Könczei Áront is a soraiban tudó csapat február 3-án, hétfőn találkozik két nap erejéig az EIHC torna előtti összetartáson. A debreceni hokis ez alatt a két nap alatt teheti le névjegyét Rich Chernomaz és stábja előtt és vívhatja ki a felnőtt válogatott tagságot. Amennyiben ez sikerül neki, megváltja jegyét a február 6-8. között, Gdanskban megrendezésre kerülő négyes tornára, amelyen a magyar válogatotton kívül a fehérorosz, az olasz és a házigazda lengyel nemzeti együttes lesz érdekelt.

HBN-PZ


Tények:

Szlovák 1. Liga (junior)

HK Ruzinov 99 Bratislava-Debreceni HK 2:3 (1:2, 0:0, 1:0, 0:0) - bu.

HK Trnava-Debreceni HK 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!