Sport

2014.02.05. 08:35

Bocskai előtt: edzőink is nyilatkoztak

Debrecen - A DVSC bokszklub 5 versenyzője két edzővel (Rácsai András és Salánki László) vág neki az 58. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenynek, ami szerdától szombatig tart Debrecenben (illetve segíti őket Tivadar Lajos bá , és Nagy Timi is a ringsarokból).

Debrecen - A DVSC bokszklub 5 versenyzője két edzővel (Rácsai András és Salánki László) vág neki az 58. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenynek, ami szerdától szombatig tart Debrecenben (illetve segíti őket Tivadar Lajos bá , és Nagy Timi is a ringsarokból). Bandi és Laci el is mondták röviden, hogy mit várnak a Bocskaitól, a mieinktől. Sorsolás ma dél körül várható, az első meccsek pedig kora délután már el is kezdődnek.

Az utolsó gyakorlás kedden kora este zajlott a DVSC tréningjeinek otthont adó Euro Szakiskola termében. Az átalakítás (festés, renoválás) közben is folyt a munka, igaz, a versenyring például már át volt telepítve az Oláh Gábor utcába, ahol szerdától (mától) a Bocskai viadalain tesz nagy szolgálatot. A srácok és néhány lány így főleg gimnasztikázott, árnyékbokszolt, futott, na meg a segédringekben a végén kesztyűzött egymással két csoportban - a versenyre készülők az ilyenkor szokásos ráhangoló edzéseket végezték.

Rácsai András

"Mivel idén nincs sem Eb, sem vb, erre a mostani Bocskaira eljött a világ elitje, vagyis a szokásosan erős szovjet utódállamok versenyzői és mások is. Azt egyébként érdemes megjegyezni, hogy 2014-ben Európa két legjelentősebb viadala Magyarországon lesz, hiszen a Bocskai az Eb utáni legjelentősebb ilyen esemény, s az uniós Európa-bajnokság is nálunk lesz. Szóval most a Bocskain nehéz mezőnyre számítok, amelyben már egy-egy meccset nyerni is szép eredmény lesz a mieink számára. Becsülettel felkészültek a fiúk, dolgoztunk sokat az elmúlt időszakban, de a sorsolástól sok minden függ majd. Nagy Bence esetében bravúr lenne egy győzelem, hiszen ő új a felnőtteknél és súlycsoportot is váltott felfelé, de testvére, Péter is komoly kihívás elé néz. Ugyanez vonatkozik Deél Szabolcsra, Kalucza Norbert meg most bizonyíthat, hogy jó volt neki is feljebb mennie 56 kilóba. Róla azt tudom mondani, hogy le tud győzni szinte bárkit, de ki is kaphat majdnem bárkitől ebben az 56 kilóban. Azért neki ide még erősödnie kell, de ha rendben hozza a súlyát, akkor bármi megtörténhet."

Salánki László

"Takács Józsi harmadik Bocskaija lesz ez. Eddig is voltak már jó meccsei ezen a versenyen, tavaly például szerintem elvették tőle a fehérorosz srác elleni győzelmet, de ez az igazság, hogy idén, ha nyer egy meccset, már örülni fogok. Egy érem pedig a legszebb álmaimat valósítaná meg. Józsi már megérett arra, hogy helytálljon a nemzetközi mezőnyben, tehát nem féltem, de ez azért nagyon nehéz lesz."


 

Emlékeztető - 58. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny

Helyszín: Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok (2 ringben folynak majd az ütközetek délutánonként).

Időpont: 2014. február 5-8. (szerdától szombatig).

Program (nagy vonalakban, részletek később): szerdán és csütörtökön 13 és 14 órától kezdődnek a viadalok, ekkor csak selejtezők, pénteken 15 órától elődöntők, szombaton 15 órától döntők.

Résztvevők: 21 ország 143 ökölvívója, az egyes súlycsoportokat nézve majdnem mindenhol megvan a maximális 16 fős létszám, egyedül a minket most nem érintő 49 kilóban vannak kevesen (8-an), illetve 52-ben (11-en), ahonnan Kalucza feljebb lépett 56-ba.

A DVSC indulói és a nevezők száma előzetesen (végleges a mai sorsolás után):

 

49 kg: 8 fő

52 kg: 11 fő

56 kg: 16 fő (benne: Kalucza Norbert - 1986)

60 kg: 16 fő

64 kg: 16 fő (benne: Takács József - 1989)

69 kg: 16 fő

75 kg: 15 fő

81 kg: 16 fő (benne: Nagy Bence - 1994 - és Nagy Péter - 1992)

91 kg: 14 fő (benne: Deél Szabolcs - 1989)

+91 kg:15 fő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!