Sport

2014.01.29. 18:17

A Loki a Barca-focisuliban

Debrecen - A DVSC a jövőben együttműködik az FC Barcelonával.

Debrecen - A DVSC a jövőben együttműködik az FC Barcelonával.

Csütörtöktől vasárnapig Barcelonában tartózkodik Kósa Lajos polgármester, valamint az egyetem és a DVSC vezetői, illetve a klub utánpótlásért felelős szakemberei – tudtuk meg azon a szerda délutáni sajtótájékoztatón, melyet a pallagi edzőcentrum konferenciatermében tartottak meg. Az eseményen Debrecen első embere, Szima Gábor klubelnök, Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem gazdasági főigazgatója, Herczeg András, a Debreceni Labdarúgó Akadémia ügyvezetője és Krecz Tibor, a Nagyerdei Stadionrekonstrukciós Kft. kommunikációs igazgatója tájékoztatta a média képviselőit.

Sűrű program

Kósa Lajos elmondta, a barcelonai út egy 2012 szeptemberében történt látogatásban gyökerezik, akkor volt ugyanis a sportszakmai konferencia díszvendége Albert Puig, az FC Barcelona ifjúsági divíziójának szakmai igazgatója és Victor Sanchez, a klub módszertani divíziójának szakmai igazgatója. Azóta él a katalán klub meghívása, amely a debreceni akadémiai képzés beindulásával és az új stadion elkészültével nyert igazán értelmet. A polgármester hozzá tette, a jelenlévők Lente Lajossal, a Loki Focisuli szakmai igazgatójával kiegészülve alkotják a barcelonai delegációt. A hajdúsági küldöttség programja igen sűrűnek ígérkezik: meglátogatják a Barca utánpótlásképző központját, az első csapat bázisát, szóba kerül a két klub közötti további együttműködés menete, Kósa Lajos találkozik Barcelona polgármesterével, Bács Zoltánt pedig helyi orvostudományi egyetem dékánja fogadja. Az utat – pályázati pénzből – a DLA finanszírozza.

A teljes cikk a Hajdú-bihari Napló csütörtöki számában, vagy a naplo.hu-n olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!