Sport

2013.12.02. 12:58

Új seprű jól seper

Debrecen - Péterfy Mihályt ismét bedobták a mélyvízbe, a hálóőr pedig újfent kitett magáért.

Debrecen - Péterfy Mihályt ismét bedobták a mélyvízbe, a hálóőr pedig újfent kitett magáért.

A debreceni pólósok sem tudták megállítani a menetelésben a címvédő ZF-Eger gárdáját – Varga Tamás alakulata 12–5-ös vereséget szenvedett a Debreceni Sportuszodában az elmúlt hétvégén a férfi vízilabda OB I. 11. fordulójában. A cívisvárosiak az első két negyedben még tartani tudták a lépést Gerendás György tanítványaival, akik félidőben még csak 5–3-ra vezettek. A nagyszünetet követően azonban meglépett az Eger, mely végül magabiztosan, 12–5-re győzedelmeskedett.

A DVSE kapuját a Pécs elleni meccs után ismét a junior válogatott kapus, a nyáron a Vasastól érkező Péterfy Mihály védte, nem is akárhogy, elég sok góltól megmentette csapatát. Az ifjú hálóőrt kértük fel egy kis értékelésre.

Amit tud, megtesz

– Nem kifejezetten győzelemre készültünk a bajnokesélyes Eger ellen, tisztes helytállásban bíztunk, az volt a célunk, hogy meccs végén ne kelljen szégyenkeznünk. Nem vagyunk maradéktalanul elégedettek az eredménnyel, jó lett volna azt a szintet tartani, amit az első két negyedben nyújtottunk. Sajnos azonban a végére kicsit szétestünk, és így meg tudott lépni az ellenfél – vélekedett Péterfy, aki nincs teljesen „kibékülve” saját teljesítményével. – Úgy érzem, volt még néhány lövés, melyet bravúrral védhettem volna, nem lehetek teljesen megelégedve magammal. A társak, illetve az edzőnk, Varga Tamás szerint viszont jól teljesítettem, tudják, hogy minden tőlem telhetőt megteszek.

Mint ismert, Péterfy Mihály először a 10. körben, a Pécs ellen védhetett, miután a Debrecen Európa-bajnok kapusát, Braniszlav Mitrovicsot meg kellett műteni.

– Egy részről negatív, hogy szerephez juthatok, mert jóban vagyunk Mitroviccsal, és sajnálom, hogy megsérült, másrészről viszont örülök, hogy bizonyíthatok. A találkozók előtt persze van bennem egy egészséges izgalom, de éppen csak annyi, amennyi kell – vallott érzéseiről a hajdúságiak „portása”, akire igaz a régi mondás, miszerint új seprű jól seper.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!