Sport

2013.12.11. 10:04

Közel 50 éremmel tértek haza a debreceni búvárúszók

Debrecen - A Debreceni Búvárklub versenyzői minden várakozást felülmúltak az elmúlt hétvégén, első alkalommal megrendezett Rövidpályás Uszonyos-, és Búvárúszó Országos Bajnokságon, hiszen 24 arany-, 13 ezüst-, és 12 bronzéremmel tértek haza.

Debrecen - A Debreceni Búvárklub versenyzői minden várakozást felülmúltak az elmúlt hétvégén, első alkalommal megrendezett Rövidpályás Uszonyos-, és Búvárúszó Országos Bajnokságon, hiszen 24 arany-, 13 ezüst-, és 12 bronzéremmel tértek haza.

A 25 méteres medencében rendezett viadalon Senánszky Petra és Kosina Gergő ráadásul 2-2 versenyszámban is a világ legjobb időeredményével bizonyult a legjobbnak, mindemellett ketten együtt 12 bajnoki címet szereztek.

Rajtuk kívül a felnőttek mezőnyében Szenes Mátyás, a junioroknál Nagy Réka, az ifjúságiaknál Szűcs Rebeka, a serdülők között pedig Szabó Anita büszkélkedhet rövidpályás országos bajnoki címmel.

A remek eredmények után a csapat edzője, Kókai Dávid is elégedetten nyilatkozott:

Nagy lelkesedéssel készültünk az év utolsó fontos eseményére, hiszen ez volt az első 25 méteres medencében rendezett uszonyos versenyünk, reméljük, hagyomány lesz belőle. A két felnőtt Világbajnokunk döbbenetes időeredményekkel igazolta klasszisát, de csapatként is remekül szerepeltünk, hiszen serdülőtől felnőttig minden korosztályban szereztünk bajnoki címeket. Nagyon jól jött számunkra, hogy itthon is 25 méteres medencében készülhettünk, remélem ezek az eredmények nagy lökést adnak a jövő évi, hasonlóan maradandó szerepléshez.”

A tréner ezen kívül azt is elárulta, hogy a következő komoly megmérettetésre február legvégén kerül majd sor, amikor is a magyarországi Világ Kupa fordulón vesznek majd részt a csapat tagjai.


Eredmények részletesen:

Rövidpályás Országos Bajnokok:

Senánszky Petra, Kosina Gergő, Szenes Mátyás, Nagy Réka, Szűcs Rebeka, Szabó Anita

Ezüstérmesek:

Dobránszky Blanka, Nagy Réka, Szűcs Rebeka, Szabó Anita, Fedinecz Nikol (szenior), 4x50 méteres uszonyos felnőtt női váltó (Senánszky Petra, Nagy Réka, Deák Gréta, Dobránszky Blanka), 4x50 méteres uszonyos gyors felnőtt női váltó (Szűcs Rebeka, Nagy Réka, Dobránszky Blanka, Senánszky Petra)

Bronzérmesek:

Kosina Dávid, Szenes Ibolya, Petrus Szilárd, Dobránszky Blanka, Fedinecz Nikol (szenior), Szűcsné Lővei Angéla (szenior), 4x50 méteres uszonyos felnőtt férfiváltó (Baranyai Szabolcs, Petrus Szilárd, Filep László, Kosina Gergő), 4x50 méteres uszonyos gyors ifjúsági lány váltó (Kiss Blanka, Varga Sára, K Szabó Maya, Tóth Natália)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!