Sport

2013.11.25. 13:25

Távirat érkezett a Hortobágyról Londonba

Debrecen - A Hajdú-bihari Napló elődje, a Néplap is kiemelt figyelmet szentelt a mérkőzésnek.

Debrecen - A Hajdú-bihari Napló elődje, a Néplap is kiemelt figyelmet szentelt a mérkőzésnek.

„Százötezer néző zúgása, moraja tölti be a hatalmas arénát" – bizonyára sokan vagyunk olyanok, akik az idézett szavakra rögtön rávágják: 6:3! November 25-én van éppen hatvan esztendeje, hogy a Wembley-stadionban megrendezték az Évszázad mérkőzését, az angol–magyart. Az Aranycsapat azon az őszi délutánon a házigazdák kilencven éves hazai veretlenségét adta át a múltnak, s a világ egy csapásra megismerte a magyar játékosok nevét.

Puskás szavaival

A Hajdú-bihari Napló elődje, az MDP Hajdú-Bihar Megyei Pártbizottságának lapja, a Néplap is kiemelten foglalkozott a szenzációs győzelemmel. A címlapon az „Akik a londoni diadalt kiharcolták" fejléccel az albioni győzők portréja virít, míg az újság hátlapja teljes terjedelemben a meccsről szól.

A mérkőzés tudósítását Puskás Ferenc nyilatkozatával vezették fel a szerkesztők, majd részletes írás következik a kilencven percről. A mieink teljesítményét egyenként értékeli a Néplap, külön kiemelve, hogy Grosicsot a második félidő 37. percében a Püspökladányból elszármazott Gellér Sándor váltotta a kapuban.

A beszámoló végén nyilatkozatcsokrot olvashattak a sportbarátok, s egy hírt arról, hogy a nagyszerű sikert követően a Hortobágyról is érkezett távirat Londonba. A hortobágyi borsósi állami gazdaság dolgozói üzentek, akik szintén több százan hallgatták a közvetítést. „Világraszóló győzelmetek alkalmából szeretettel köszöntünk benneteket. Előre a jövőévi világbajnokság biztos sikeréért."

Az ünnepi hangulat fokozásaként a november 27-én utcára került szám címlapján terjedelmes interjú olvasható Puskással, a magyar válogatott csapatkapitányával.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!