Sport

2013.11.11. 15:38

Hiányzott az állandóság

Labdarúgás - Az elveszített tatabányai derbi után a Nyíregyháza ellen javíthat az Újváros.

Labdarúgás - Az elveszített tatabányai derbi után a Nyíregyháza ellen javíthat az Újváros.

A sereghajtó Tatabánya otthonába látogatott az akkor még a tabella harmadik helyén álló Balmaz Kamilla Gyógyfürdő csapata a Ness Hungary NB II. 13. fordulójában. Valószínűleg nem sokan számítottak rá, hogy az összecsapás nem papírforma eredménnyel zárul, pedig így történt. A mérkőzés elején úgy tűnt, ez is sima találkozó lesz, az újvárosiak ügyeletes gólfelelőse, Urbin Péter a 23. percben vezetéshez juttatta az övéit. A második félidőben viszont az ellenfél előbb egyenlített, majd pedig a maga javára fordította a derbit – vereségével a Balmaz visszaesett a pontvadászat ötödik helyére. Hogy mik lehettek a 2–1-es vereség okai, arról Híres Gábort, a Balmazújváros vezetőedzőjét kérdeztük.

Gyorsan javítanának

– A magunkkal szemben támasztott várakozás az volt, hogy az utolsó helyezett csapat otthonából három ponttal térjünk haza. Ez nem sikerült, amit főként annak tudunk be, hogy hiányzott a csapatból a megszokott állandóság. A keretünk hosszú idő óta szinte változatlan, így kisebb változtatásokkal ugyan azok a labdarúgók játszanak hétről-hétre. Ehhez képest a Tatabánya elleni összecsapásra több sérült játékosunk sem tudott kiállni, a védelmünk nem működött, mivel csak egy védőnk, a szintén maródi Forgács András vállalta a játékot. Ebből következően a sokpasszos játékunk elmaradt, előrefelé hiányzott a határozottságunk. Ezt ki tudta használni a Tatabánya, mely csapatot a szerencse is segítette. Azt hiszem, nem is érdemeltünk volna győzelmet, mert az összeszokottság hiánya miatt ezúttal kevesebb helyzetünk volt, mint máskor – ecsetelte az újvárosiak mestere, aki szerint fel fog állni a csapata.

– Hétfőn hosszasan átbeszéltük a történteket, nem csinálunk tragédiát a vereségből, ebből is próbálunk építkezni. Persze szégyelljük, hogy alul maradtunk, ám azon vagyunk, hogy minél hamarabb talpra álljunk, ami úgy gondolom, sikerülni is fog, hisz van tartása a csapatnak.

Jön a Nyíregyháza

A Ligakupa B csoportjában szereplő, és jelenleg az utolsó, negyedik helyen álló Balmazújváros az ötödik fordulóban szerdán 13 órától a szintén NB II-es Nyíregyháza Spartacus FC-t fogadja. A két egylet nem ismeretlen egymás számára, hisz idén találkoztak már többször is. A Ligakupa 2. körében 3–0-s újvárosi siker született, míg a bajnokságban 4–2-re tudott nyerni a Híres-legénység.

– Igaz, jól szokott menni a nyíregyiek ellen, ám erre nem szabad alapozni. Ez a meccs is alkalmas arra, hogy bizonyítsuk, jó csapat vagyunk, nem gondolunk sem vereségre, sem döntetlenre, ahogy máskor, most is azon agyalunk, hogyan lehetne megverni az ellenfelet. Nem tudom, sérültjeink felépülnek-e szerdára, de akár hogyan is legyen, megpróbálunk a lehető legoptimálisabb összeállításban kiállni – szögezte le Híres.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!